2 april 2009

Fietstocht Ooijse KBO

Met de lentezon hoog aan de hemel vetrokken donderdagmorgen 21 leden van de Ooijse KBO voor een fietstocht door de omgeving. Het was de eerste in een reeks van fietstochten die de KBO voor dit seizoen in petto heeft en deze ging via Wercheren naar het Duitse Zyfflich, waar de eerste stop werd gehouden bij de Dorfscheune. De tocht ging vervolgens naar "Haus Vossegatt" waar opnieuw een stop was om daarna via de Duitse dijk langs de Rijn in Millingen aan de Rijn, bij het infocentrum van de Millinger Waard (Gelderse Poort) uit te komen. Daar werden ze o.a. door Johan Bekhuis (Stichting ARK) middels een film voorgelicht over de "nieuwe natuur" van de Millinger waard. De prachtige tocht eindigde bij café de Vink in Ooij. Deze tocht was uitgezet door een nieuwe groep vrijwilligers van de KBO. Tevens was er een bedankje voor de grote initiator achter de vorige tochten, Jan Arns, die vandaag nog even "in het zonnetje" werd gezet. zie de foto’s