31 maart 2009

Henk Boogaard nieuwe wethouder Millingen aan de Rijn.

Henk Boogaard, PvdA-raadslid in de gemeente Bronckhorst, wordt wethouder in de gemeente Millingen aan de Rijn. De Vordenaar vervangt bestuurder Jan Blom, die weer volledig in dienst komt van zijn eigenlijke werkgever, de Koninklijke Marechaussee. Het wethouderschap voor Boogaard duurt een jaar, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.De nieuwe wethouder wordt waarschijnlijk op 21 april geinstalleerd.

Hij heeft eerder de PvdA laten weten te willen helpen als ergens een wethoudersvacature ontstaat. Een van de voorwaarden die hij stelde, was dat de locatie voor hem goed bereikbaar moet zijn. Met Millingen aan de Rijn, een kleine gemeente met nog geen zesduizend inwoners in de buurt van Nijmegen, wordt aan die eis voldaan.

Boogaard ambieert het wethouderschap, omdat het werk als bestuurder hem voldoening schenkt. "Als wethouder sta je dichter op de uitvoering van plannen dan als raadslid." Wettelijk is het volgens hem toegestaan naast het raadslidmaatschap elders wethouder te zijn. Hij beraadt zich op die combinatie.

Boogaard was ruim 6,5 jaar wethouder in de toenmalige gemeente Vorden. Ruim vier jaar zit hij nu in de gemeenteraad van Bronckhorst. Het is de bedoeling dat hij op maandag 27 april wordt geïnstalleerd als wethouder. (Bron: de Stentor)

MILLINGEN – De scheidend wethouder Jan Blom wordt in zijn nieuwe functie bij de Koninklijke Marechaussee verantwoordelijk voor de bewaking van de huizen van Oranje in Den Haag.
De Millingse bestuurder krijgt per 1 mei de leiding over de brigade Den Haag, die belangrijke huizen bewaakt zoals de koninklijke paleizen in de residentie, villa Eikenhorst (waar Willem-Alexander en Maxima met hun kinderen wonen) en het Catshuis, de ambtswoning van de minister-president.

Dinsdagavond stemde de gemeenteraad in Millingen unaniem in met de voordracht van ir. Henk Boogaard als opvolger van Jan Blom. Dat betekent dat Millingen exact twee weken nadat Blom totaal onverwacht zijn vertrek aankondigde, al een nieuwe wethouder heeft benoemd.

Boogaard wordt per 1 mei officieel wethouder en zal in de eerstvolgende raadsvergadering van 21 april beëdigd worden. Voor die tijd zal voorganger Blom hem al gaan inwerken. (Bron: de Gelderlander’