21 maart 2009

Fabian Rutjes redt poes uit bomen.

Twee keer moest Fabian Rutjes de boom in om een poes er uit te halen, welke zich "verschanst"had in een boom aan de Hoeting in Leuth. Buurtbewoners hadden gemerkt, dat een pes al sinds vrijdag in een boom zat en waarschuwden de brandweer. Maar de brandweer van Ubbergen had niet de juiste midelen om de poes uit de boom te halen en men was van mening, dat de poes zeker op eigen kracht weer naar beneden zou komen. Na het vertrek van de brandweer werd door buurtbewoner Han van de Brink een ladder gehaald en Fabian Rutjes klom vervolgens, gewapend met een lange stok, naar boven om de poes te bewegen naar beneden te komen. En dat lukte. De poes liet zich vallen in de bosjes en vertrok pijlsnel. Maar dat was weer aanleiding voor een vriendelijke hond, die dat rennen wel zag zitten en weer achter de kat aanging. Resultaat: De kat klom opnieuw in een boom. En opnieuw kwam fabian in actie om de poes eruit te halen. En ook dat lukte. De poes is thuisgekomen en is door de dierenarts onderzocht. Behalve een zeer pootje leek ze geen verwondingen te hebben opgelopen. zie de foto’s