17 februari 2009

Boerenbruiloft in Beek

Zaterdag 14 februari was er traditiegetrouw weer de boerenbruiloft in Beek. Zoals ieder jaar is deze boerenbruiloft een week voor de carnaval. Dit jaar waren Claas en Nicole het boerenbruidspaar. Vroeg in de ochtend hebben een aantal hofleden de Boeren Schuur (Sous Les Eglises) en de Hooischuur (Hotel ’t Spijker) boers aangekleed. Om 13.30 verzamelde het boerenhof zich bij de Boeren Schuur voor een kleine rondgang door Beek. Nadat het bruidspaar met het "boerenhof" bij de Hooischuur was aangekomen, deed de ceremoniemeester (Joost Ten Westeneind) het openingswoord, waarna er nog diverse optredens en voostellingen waren. Het boerenbruidspaar werd door de ambtenaar van de burgerlijke boeren stand onechtelijk aan elkaar verbonden, waarna het cadeau werd aangeboden. Na de ceremonie werd er nog een stevige boerenmaaltijd geserveerd en deed het boerenbruidspaar een dankwoordje. De receptie en het feest kon beginnen. Het was weer een gezellige en geslaagde dag. zie de foto’s van Willy Bos.