20 januari 2009

Federatie Ubbergse Ondernemers bijeen.

 dscf1386fuo  Maandagavond hield de Federatie van Ubbergse Ondernemers haar  Nieuwjaarsbijeenkomst in zaal de Vink te Ooij. Veel ondernemers waren bij elkaar gekomen om de toespraken van hun voorzitter Wim Jansen en die van burgemeester Paul Wilbers aan te horen en te genieten van het optreden van het duo Thed Maas en Gerard de Boer die op hun eigen manier een aantal Ubbergse ondernemers voor het voetlicht brachten en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar doornamen. De avond werd begonnen met een gezamenlijke stamppot- maaltijd,welke op voortreffelijke wijze door de kok van restaurant de Vink was bereid. zie de foto's


 

Op 19 januari hield de FUO ( Federatie van Ubbergse Ondernemers) haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Naast de leden van de drie afdelingen was ook politiek Ubbergen aanwezig en een delegatie van de Millingse Ondernemers Vereniging. De avond werd ingeleid door Wim Warmerdam, bestuurslid van de afdeling Detailhandel.

De voorzitter van de FUO, de heer Wim Jansen roemde in zijn nieuwjaarsreceptie de huidige samenwerking met de gemeente. Door aanstelling van een bedrijvencontactfunctionaris in de persoon van gemeentesecretaris Henk Geerards is er regelmatig overleg met de gemeente en kan wederzijds informatie worden doorgegeven.  In oktober was er nog een FUO-bijeenkomst, waar de gemeente de wijzigingen in de wetgeving over ruimtelijke ordening kwam toelichten.

Er blijven echter ook nog wel wensen. De FUO wil graag blijven meepraten over actuele onderwerpen in de gemeente zoals de herinrichting van het buitengebied, centrumplan Beek, toeristische ontwikkelingen en de parkeerproblematiek in sommige dorpen.

Burgemeester Wilbers hield een toespraak om ondernemend Ubbergen een hart onder de riem te steken. De kredietcrisis, die zo snel over ons heen kwam en zo hevig dreigt te worden, moet ondernemers niet uit het veld slaan. Hij zei zelf niet zoveel verstand van de economie te hebben. Hij heeft slechts Nederlands gestudeerd, maar alle aanwezige ondernemers zijn geslaagde ondernemers, want als je niet slaagt ben je bij voorbaat al geen ondernemer meer.  Ondernemers zijn ook vasthoudende mensen, want dat is ook een voorwaarde voor goed ondernemerschap. De investeringen, de besluiten en de plannen die voor de kredietcrisis zijn ingezet zullen straks hun vruchten opleveren. Mensen blijven consumeren, moeten ergens wonen en zullen best een auto blijven rijden. Dus het komt uiteindelijk wel weer goed.

Na het formele gedeelte was er een luchtig optreden van het duo Thed Maas en Gerard de Boer, die de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in de gemeente nog even ludiek doornamen en afsloten met een geheel nieuw lied over de kredietcrisis, die menig ondernemer toch weer hoopvol stemde.