10 januari 2009

Visclub niet blij met actie gemeente Ubbergen

 Het bestuur van de visclub "De Voorn" was op z'n zachst gezegd niet blij met de goed bedoelde actie van de gemeente Ubbergen en de brandweer om water over het ijs te spuiten van de Kasteelsehof. De visclub is eigenaar van het water en vond dat de gemeente dat niet zonder hun toestemming had mogen doen, temeer omdat het water onder het ijs vandaan getrokken was, terwijl er ter plaatse maar zo weinig water staat. Vanmorgen was een deel van het bestuur bij de plas aanwezig en wilden eigenlijk de burgemeester spreken. Of dat gelukt is, is niet bekend. In een reactie verklaarde een woordvoerder van de visclub, dat het hen niet zozeer gaat om het eigendom, maar om de geringe waterstand onder het ijs (ongeveer 50 cm) waar  dus al weinig zuurstof zit ,en als je de vissen  dan ook nog het water ontneemt, dus ook het zuurstof, kan dit leiden tot  vissterfte als het gaat dooien. En als de gemeente / brandweer hen ingelicht zou hebben, dan hadden zij geadviseerd, om eventueel van het diepe gedeelte af te pompen. Op de foto's het bestuur van de visclub aan de rand van de Kasteelsehof, alsmede het betreffende water.  zie de foto's
 dscf8827voorn  dscf9094kasteelsehof