23 november 2008

Sinterklaas in Ooij

dscf6806sint_in_ooij  Anders dan we de laatste jaren in Ooij gewend waren kwam Sinterklaas dit jaar weer een keer gewoon aan in de Ooijse straten en ging hij niet rechtstreeks naar het dorpshuis De Sprong. Op de kruising van de Van Steenstraat en de Van de Venstraat werd de Sint, zittend in een open koets van stalhouderij  de Kasteelschehof uit Ooij, opgewacht door heel veel kinderen met hun ouders alsmede door het tambourkorps van schutterij Eendracht en fanfare De Ooijse Toekomst. In optocht ging het vervolgens naar het dorpshuis  De Sprong, waar de kinderen een kort programma werd geboden en waar o.a. een optreden was van de "Steltenpiet" die daar  zijn trucs liet zien. Tevens werden de winnaars van de kleurplaten bekend gemaakt en konden de kinderen even bij Sinterklaas komen. zie de foto's