7 november 2008

Richtfest in Kranenburg

Vrijdagmorgen was het "Richtfest"in Kranenburg. Bij ons spreekt men van de "eerste steenlegging" , maar in Duitsland wordt het Richtfest genoemd, als teken dat het "Dach gerichtet" is. Burgemeester Günther Steins van Kranenburg (D) mocht een speciale steen inmetselen in de muur van het nieuwe appartementencomplex, dat is gebouwd op de plaats, waar eerst de Grenzlandhal stond. Deze Grenzlandhal was al sedert 1984 niet meer in gebruik . Er waren al langere tijd plannen om daar iets mee te gaan doen en Wim Jansen van het aannemersbedrijf Van Gisteren-Jansen uit de Ooijpolder had er zijn speciale hobby van gemaakt om dat op poten te zetten. En dat is gelukt. Samen met het aannemersbedrijf Lentjes-Janssen zijn daar 8 appartementen, 2 woningen, een Kunstlerhaus en een Innenhof/ Biergarten verrezen. Een deel van het oude gebouw is blijven staan en maakt nu deel uit van het nieuwe complex. zie de foto’s dscf1191steins