23 oktober 2008

Extra Sportdag de Biezenkamp

Op donderdag 23 oktober organiseerde een groep jonge vrijwilligers in de leeftijd van 15-18 jaar een sportdag voor de basisschool de Biezenkamp in Beek-Ubbergen. Zo’n 300 kinderen van de groepen 3 tm 8 deden hier aan mee. Een tamelijke unieke gebeurtenis omdat deze vrijwilligers zelf het hele programma hebben uitgedokterd en zelf de regie hadden. Ze hebben er veel tijd ingestoken. Ook vorig jaar hebben ze deze dag georganiseerd. Dat was een groot succes. De bedoeling is om sport bij kinderen te promoten. De vrijwilligers zelf komen van de plaatselijke tennisclub De Oorsprong. Ze organiseren ook daar in het kader van het landelijke Whoznextproject , zie de site www.whoznext.nl, activiteiten voor de jongere kinderen. In de ochtend, vanaf 9.00 uur, waren de hoogste groepen aan de beurt. In de middag, vanaf 13.00 uur, de kleintjes. Activiteiten: stormbaan, touwtrekken , Acrogym, Minitennis, Hockey, estafette, Chinese muur, Twister. Beide keren werd gestart met een warming up. zie de foto’s
dscf8872sport dscf8906sport