6 oktober 2008

Informatiepaal voor fietsers in gebruik genomen

 

 Met het uitprinten van een routekaartje heeft wethouder Jan van der Meer van de gemeente Nijmegen maandagmiddag op het Stationsplein van Nijmegen een fietsinformatiezuil in gebruik genomen. Volgens de gemeente is deze fietsinformatiezuil uniek en de wethouder vertelde tijdens zijn speech, dat hij het idee had opgedaan in de Duitse stad Freiburg. Fietser (en wandelaars) kunnen er met een druk op een "toets" op het beeldscherm  een kaartje laten uitprinten met daarop de route naar hun plaats van bestemming, zoals bezienswaardigheden, restaurant, hotels, maar ook straatnamen. zie de foto's  dscf5185zuil

NIJMEGEN – Fietsers die minder bekend zijn in Nijmegen hoeven vanaf vandaag niet meer op de bonnefooi rond te dolen door de stad.

Bij de uitgang van de fietsenstalling onder het Stationsplein kunnen ze terecht bij een routeplanner die is geplaatst in een speciale informatiezuil.

Op het scherm kunnen ze aangeven waar ze heen willen, waarna uit een printer een kaartje met de route rolt. De zuil verstrekt ook informatie over bezienswaardigheden en hotels en restaurants.

Wethouder Jan van der Meer van Verkeer neemt de zuil, die uniek in Nederland heet te zijn en deels werkt op zonne-energie, om 12.30 uur officieel in gebruik. Het fietsattribuut past in het groene imago dat Nijmegen nastreeft. Nijmegen is onlangs genomineerd voor de onderscheiding 'Fietsstad 2008'. (Bron: De Gelderlander)