2 oktober 2008

Feestelijke ingebruikneming nieuwe woningen Lindehof

 De bewoners van de eerste 16 woningen van de wijk Lindehof in Beek hebben deze maand de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. Op dit feit werd met de nieuwe bewoners, toekomstige bewoners, omwonenden en betrokkenen het glas geheven  tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 30 september op het parkeerterrein van de nieuwe wijk Lindehof. Na een woord van Jan Verbeet, directeur van Oosterpoort, en wethouder Ria Barber van de gemeente Ubbergen was er tijd voor een hapje en een drankje. zie de foto's  dscf3302lindehof

 


 

Eerste bewoners betrekken nieuwe wijk Lindehof

 

Ongeveer 5 jaar geleden nodigde woningcorporatie Oosterpoort de huurders van de woningen in de Lindestraat, Esdoornstraat en Acaciastraat uit om mee te denken over de herontwikkeling van het gebied. Het idee van Oosterpoort was om de kleine vijftigerjaren huizen te vervangen door nieuwe, comfortabele, moderne woningen. De bewoners zijn vanaf dat moment door Oosterpoort actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de plannen. Zo hebben zij mee kunnen praten over de opzet van de wijk en het ontwerp van de woningen. De woningen hebben een bijzondere, opvallende architectuur gekregen, vooral waar het de daken en de gevelstenen betreft.

 

Voor het eind van het jaar start de sloop van de resterende woningen in het plangebied. Dit gebeurt zodra de gemeentewerf en brandweerkazerne naar de nieuwe locatie aan de Rijksweg zijn verhuisd. In totaal worden nog eens 17 woningen gebouwd op het vrijgekomen terrein. Als alle woningen in 2009 gereed zijn wordt ook de openbare ruimte opnieuw ingericht. Daarmee is er een geheel vernieuwde wijk ontstaan.