4 september 2008

Diefstal koperen regenpijpen van Ooijse kerk

 Koperdieven hebben een deel van de koperen regenpijpen en bliksemafleiders van de St. Hubertuskerk te Ooij gestolen.  Waarschijnlijk is dit  in de afgelopen nacht van woensdag op donderdag gebeurd omdat het vandaag pas ontdekt is. Bij deze diefstal is een fruitladder gebruikt, waardoor de dieven tot een hoogte van ongeveer 6 meter konden werken. De ladder stond bij de ontdekking nog op het kerkhof tegen de muur van de kerk en het is niet onwaarschijnlijk, dat de dieven gestoord zijn (dat zijn ze natuurlijk zelf ook) of niet verder durfden gaan. Voor de kerk is het een grote schadepost. De Groesbeekse politie is ter plaatse geweest en heeft samen met mensen van het kerkbestuur de situatie bekeken. Eén van de vragen is nu, waar deze ladder vandaan komt en misschien heeft iemand iets gezien. zie de foto's
 dscf4909kerkooij  dscf4936koperkerkooij

 Wie herkent deze ladder of wie mist een dergelijke ladder. Er mist een sport aan de onderzijde  dscf4900ladder