24 augustus 2008

Romeinen op het Kops Plateau

 dscf0143romeinen  Dit weekend hadden de Romeinen hun oude stek weer herontdekt en stond de plek, waar ooit een Romeinse nederzetting was, het Kops Plateau in Nijmegen, weer helemaal in het teken van de Romeinen. Het Romeinse Festival.  Dit spektakel trok ook dit jaar weer veel bezoekers, die konden genieten van o.a. een militaire show, gevechten tussen gladiatoren, Romeinse huwelijken en een Romeinse markt, waarbij o.a. Romeinse ambachten werden getoond. Tijdens de militaire show werden diverse "schietwapens" getoond, waaronder een ballistra, waarmee kogels als bowlingballen werden afgeschoten. zie de foto's

                                                                    .

Bron: De Gelderlander. 

NIJMEGEN – Het Kops Plateau in Nijmegen was dit weekeinde een Romeins pretpark met diverse groepen uit binnen- en buitenland die soldaten, gladiatoren, ambachtslieden en andere burgers naspeelden.

Opvallend veel ouders en kinderen bevolkten het Romeinenfestival. Vooral de militaire shows(zie foto) en de strijd van de gladiatoren trokken veel belangstelling. De regen speelde het festival parten, zaterdagmiddag was het niet echt druk. De zondag maakte echter veel goed. In totaal kwamen zo'n 10.000 bezoekers naar het Kops Plateau.