10 juli 2008

Gildegids Nijmegen gepresenteerd

Al ruim 20 jaar kent Nijmegen een Stadsgilde, een vrijwilligers organisatie, bestaande uit mannen en vrouwen, merendeels ouder dan 50 jaar met een schat aan kennis en ervaring. Het Gilde Nijmegen stelt zich ten doel deze kennis en ervaring over te dragen aan iedereen die hierin is geïnteresseerd, jong en oud.  Nu is er, in navolging van o.a. Haarlem en Deventer, een Gildegids Nijmegen gemaakt, een klein handzaam boekje met daarin veel interessante gegevens over Nijmegen. Woensdagmiddag werd het eerste exemplaar van dit boekje door Gilde voorzitter Frans van Berkel uitgereikt aan burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen, in aanwezigheid van de uitgeefster Dicky Wijngaarden en diverse aandere mensen. En omdat het Gilde 20 jaar bestaat, zal het tevens tijdens de a.s. Vierdaagse worden uitgereikt aan alle Vierdaagselopers, die 20x of meer hebben meegelopen. De Stadsgildegids is verkrijgbaar bij de Nijmeegse boekhandel.   dscf2780gildegids