4 juli 2008

Uilen ringen aan de Kerkdijk in Ooij

 Vrijdagochtend 4 juli, de laatste schooldag op de Biezenkamp, mocht de hele klas komen kijken naar het ringen van twee jonge kerkuiltjes in een schuur aan de Kerkdijk in de Ooij. Onder grote belangstelling klom Ronald, de ringer, naar de nestkast in de nok van de schuur en haalde de jonge uiltjes uit de kast. Onder veel oh's en ah's toverde Ronald, eenmaal beneden, één van de twee uiltjes uit zijn tas! Zorgvuldig werd het uiltje geringd, de vleugellengte gemeten en aan een unster, op zijn kop, gewogen. Het dons zat nog overal en natuurlijk mochten de kinderen heel voorzichtig even voelen hoe zacht een jonge uil wel niet is. Het leek wel Maxima die in de Ooij was neergestreken, fotocamera's en telefoontjes klikten continue. En, er was nog een tweede uiltje, iets jonger maar al net zo alert als zijn grote broer of zus. Dit uiltje mocht iedereen zelfs even kort vasthouden, prachtig om al die stralende gezichten te zien. Dit was tegelijk de afsluiting van het uilenproject van groep 6/7 van de BS de Biezenkamp. zie de foto's  dscf0958uil