3 juli 2008

Schenking ontwikkelingsmateriaal aan slechtziende en blinde kinderen Sensis.

 De collecte rond de uitvaart van Gerard Karnebeek heeft ongeveer € 1000,– opgebracht. Op verzoek van Gerard zelf is voor dit geld ontwikkelings materiaal aangeschaft voor de kleuterafdeling Sensis onderwijs. Dit is onderwijs aan slechtziende en blinde kinderen. Op donderdag 3 juli is dit geld door Joke Karnebeek, samen met haar kleinzoon Nout, eveneens een leerling van Sensis, aangeboden aan de school in Grave tijdens de feestelijke jaarafsluiting in de aula van de school.  dscf0647sensisgk


 

Afgelopen donderdag 3 juli werden de leerlingen van Sensis Onderwijs, een school voor slechtziende en blinde kinderen in Grave, aangenaam verrast. Tijdens de afscheidsviering van het schooljaar kreeg de school een flinke hoeveelheid ontwikkelingsmateriaal ter waarde van €1000 aangeboden.

Op 11 maart overleed Gerard Karnebeek aan de gevolgen van een levensbedreigende ziekte. Gerard was zeer betrokken bij de school van zijn kleinzoon Nout. Als laatste wens wilde hij graag dat de opbrengst van de collecte zou worden besteed aan het onderwijs aan deze bijzondere doelgroep. Voor slechtziende en blinde kinderen vraagt het onderwijs in een ziende wereld veel aanpassingen. Binnen de lessen moeten materialen worden aangepast en leren de leerlingen hun resterend gezichtsvermogen of de tast optimaal gebruiken.

Daarvoor is ontwikkelingsgericht lesmateriaal van groot belang. Het draagt bij aan de kansen en mogelijkheden  van deze leerlingen.

Nout bood samen met zijn oma Joke de opbrengst van de collecte aan. Het spelmateriaal wordt na de vakantie meteen in gebruik genomen.