15 juni 2008

Truckersfestival in Kekerdom

 Zaterdag is in Kekerdom een Truckersfestival gehouden. Op het voormalige terrein van transporteur Haukes verzamelden zich zo'n zeventig trucks mét chauffeurs en hun familie. Ze vierden er hun eigen feestje maar willen tussen 14.00 en 22.00 uur ook andere geïnteresseerden laten meegenieten. Het Kekerdomse festival is het eerste belangrijke wapenfeit van de Truckersclub Millingen , die aan het begin van het jaar is opgericht. Vele bezoekers namen deze gelegenheid te baat om de verschillende trucks en opleggers, maar ook kleinere uitgaven van trekkers en opleggers, welke radiografisch bestuurd werden, te bekijken. zie de foto's  dscf9136truckersfestival

Chauffeurs pronken met hun vak en hun auto's op truckersfestival (Gelderlander van 7 juni 2008)

KEKERDOM – Het grootse en spectaculaire truckersfestival in Assen, op het TT-circuit, krijgt er volgende week zaterdag een regionale variant bij in Kekerdom. Op het voormalige terrein van transporteur Haukes verzamelen zich die dag zo'n zeventig trucks mét chauffeurs en hun familie. Ze vieren er hun eigen feestje maar willen tussen 14.00 en 22.00 uur ook andere geïnteresseerden laten meegenieten.
Het Kekerdomse festival is het eerste belangrijke wapenfeit van de Truckersclub Millingen , die aan het begin van het jaar is opgericht. De club is in korte tijd gegroeid naar meer dan honderd leden. Net als de meeste vrachtwagenchauffeurs zijn ze trots op hun vak en daarom willen ze op 14 juni laten zien hoe leuk het bestaan van trucker is. Enkelen willen natuurlijk ook pronken met hun auto. „Maar er komen vooral standaard trucks", voorspelt organisator Han Megens van de truckersclub. Maar er zijn genoeg mooie dingen te zien, zoals een oplegger met een racebaan. Het ROC, de afdeling logistieke en chauffeursopleidingen, en autorijschool Weeren & Wesseldijk zijn ook present. Ook is er muziek. Zanger Mike Janssen uit Leuth zorgt voor sfeer met zijn Nederlandstalige repertoire.
Als de bezoekers na tien uur zijn verdwenen, vieren de truckers nog even verder. Megens: „ Alle auto's blijven die nacht staan en zondagmorgen is er een gezamenlijk ontbijt. Maar de buurt hoeft niet bang te zijn, hoor. We houden het rustig."