6 juni 2008

Voorjaarsexcursie in de Groenlanden

 Op dit moment is het volop voorjaar. De vogels zingen er lustig op los en vele planten staan in bloei. Voor de kuddes halfwilde Galloway-runderen en Konik-paarden in de Groenlanden is dit het seizoen dat de veulens en kalveren geboren worden. Kortom het is een prachtige tijd om naar buiten te gaan. Daarom nodigt de beheerder van de grazers u van harte uit voor een stevige struintocht op zaterdagmiddag 14 juni. De toch gaat door het leefgebied van de grote grazers en tijdens de wandeling zal stil gestaan worden bij de laatste ontwikkelingen in de kuddes. Op de foto's de Erlecomse Polder, welke sinds kort goed bevolkt is met Konikpaarden en Gallowayrunderen. zie de foto's
 dscf6619panorama


 

PERSBERICHT 3 juni 2008

 

Voorjaarsexcursie in de Groenlanden

Op dit moment is het volop voorjaar. De vogels zingen er lustig op los en vele planten staan in bloei. Voor de kuddes halfwilde Galloway-runderen en Konik-paarden in de Groenlanden is dit het seizoen dat de veulens en kalveren geboren worden. Kortom het is een prachtige tijd om naar buiten te gaan. Daarom nodigt de beheerder van de grazers u van harte uit voor een stevige struintocht op zaterdagmiddag 14 juni. De toch gaat door het leefgebied van de grote grazers en tijdens de wandeling zal stil gestaan worden bij de laatste ontwikkelingen in de kuddes.

Wilt u mee met deze struintocht? Wees dan zaterdagmiddag 14 juni om 14.00 uur bij de dijkoversteek op de Ooijsche Bandijk (ca. 1.500 meter ten westen van Oortjeshekke). De excursie duurt ca. 2 uur. Laarzen of goede wandelschoenen worden aanbevolen. Ook is het meenemen van een verrekijker aan te raden. Heeft u vragen over deze excursie neem dan gerust contact op met Fokko Erhart, 06-50 415 721. Hij is de beheerder van de runderen en de paarden van FREE (voorheen ARK Natuurontwikkeling).