2 juni 2008

Site voor jeugd en jongeren in Ubbergen on line.

Jeugd en jongeren die meer willen weten over onderwerpen als geld, seks, subsidies en problemen thuis kunnen vanaf 1 juni terecht op een speciaal voor jeugd en jongeren ingerichte website: http://jongin.ubbergen.nl/ Deze site is een mooi vormgegeven en informatieve website met daarnaast extra's zoals een fotoboek, een lokale activiteitenagenda, nieuwtjes uit Ubbergen en uit de regio Nijmegen en de mogelijkheid persoonlijke ervaringen te delen. Wethouder Leidy van der Aalst heeft op maandag- ochtend rond 11.15 uur officieel de site Jongin.Ubbergen.nl geopend op basisschool 't Bijenveld in Leuth door de leerlingen te helpen bij het stellen van de vragen en de leerlingen actief te helpen met zoeken naar de antwoorden. Ook op de andere scholen in Ubbergen is maandag de site in gebruik genomen. zie de foto's  dscf6499aftrapwebsite


 

Site voor jeugd en jongeren in Ubbergen online

 

Waar zoek jij… of je te weinig betaald krijgt? Waar zoek jij… of je klaar bent voor de eerste keer, als je het even niet meer ziet zitten, of verslaafd bent aan je mobieltje?

 

Jeugd en jongeren die meer willen weten over onderwerpen als geld, seks, subsidies en problemen thuis kunnen vanaf 1 juni terecht op een speciaal voor jeugd en jongeren ingerichte website: Jongin.Ubbergen.nl. Jongin.Ubbergen.nl is een mooi vormgegeven en informatieve website met daarnaast extra's zoals een fotoboek, een lokale activiteitenagenda, nieuwtjes uit Ubbergen en uit de regio Nijmegen en de mogelijkheid persoonlijke ervaringen te delen.

 

Als jongeren op zoek zijn naar informatie, zoeken ze in eerste instantie op internet. Voor hen is internet dus de voornaamste informatiebron. Het is echter lastig om de juiste site te vinden met begrijpelijke informatie en met een (lokaal) telefoonnummer van iemand die je daarna kan helpen. Op Jongin.Ubbergen.nl vinden jongeren uitleg over het onderwerp, verwijzingen naar relevante sites en adressen van de lokale organisaties die hen verder kunnen helpen.

 

Aftrap

De aftrap van de nieuwe website vindt plaats op maandagochtend 2 juni. Er wordt op alle Ubbergse basisscholen een quiz gehouden onder de leerlingen van groep 8. Op deze manier leren zij niet alleen snel zoeken naar informatie, ze komen er ook achter wat er te vinden is op de nieuwe website en wat er zoal mogelijk is. De quiz duurt maximaal 20 minuten en zal uit ongeveer 5 opdrachten cq. vragen bestaan. De leerlingen doen mee in groepjes van maximaal 4 personen. Zij moeten samenwerken om de antwoorden op de vragen te vinden. Aan het einde van de quiz wordt er op elke school een prijs uitgereikt aan het winnende groepje.

 

Het programma is als volgt:

Tijd

School

 

9:00 – 9:30 u.

Op weg, Ooij

 

10:30 – 11:00 u.

St. Laurentius, Kekerdom

 

11:30 – 12:00 u.

't Bijenveld, Leuth

Aanwezigheid wethouder Van der Aalst

13:00 – 13:30 u.

De Biezenkamp, Beek-Ubbergen

 

 

Wethouder Leidy van der Aalst zal op maandagochtend rond 11.15 uur officieel de site openen op basisschool 't Bijenveld in Leuth en zal vervolgens helpen bij het stellen van de vragen en de leerlingen actief helpen met zoeken naar de antwoorden. Een voorbeeld van een vraag is:

Zakgeld/kleedgeld
Waar geven jongeren het meeste geld aan uit? Benoem de top 5.