31 mei 2008

Konikpaard te water

 Omdat hij al meer dan een half uur roerloos in het water van de Kekerdomse Ward stond en niet van houding veranderde, belden fietsende passanten vrijdagmorgen de hulpverleningsdiensten om aan te geven, datv een Konikpaard in nood was. En juist toen de brandweer van Millingen op de plek langs de Duffeltdijk arriveerde en aanstalten maakte om er iets aan te doen, nam de leider van de hengstengroep ter plekke zelf maatregelen dscf5322konik3dijken joeg hij zelf de andere hengst uit het water en achtervolgde deze, totdat ze beiden in de bosschages van de uiterwaard waren verdwenen. De brandweer kon onverrichterzake terug keren naar de kazerne in Millingen. Ook zondagavond had zich al een dergelijk geval voorgedaan aan de Erlecomsedam te Erlecom, waar zowel de brandweer van Ubbergen als de politie aan te pas kwamen. De gewaarschuwde beheerder van FREE Nature, Wijnand Jurrius, joeg toen op eenvoudige wijze de hensgt uit het water. Kennelijk vinden deze konikhengsten het normaal om langere tijd stil in het water te staan en is dat ook niet bijzonder. Meestal redden ze zich zelf. zie de foto's