19 mei 2008

Inbraken in Ooij

 

 Vanmorgen bleek, dat we in ons rustige dorp Ooij ook al meer rekening moeten gaan houden met inbraken. Bij het schrijven van dit stukje bleek, dat er vannacht in 5 schuren in de Prins Mauritsstraat was ingebroken of een poging daartoe was geweest, waarbij uit één schuur een fiets was meegenomen. De slotplaten van de schuren waren verwijderd of afgebroken en de cilindersloten werden vernield of afgebroken.dscf5477 Van een geparkeerde auto was het slot verwijderd en was een ruitje ingeslagen en de benzinetank was leeggehaald. Ook was er ingebroken in de kantine van sportclub SVO. Daar is men binnengekomen via de voordeur van het jeugdhonk, door het slot en de slotplaat op dezelfde manier te vernielen als bij de schuren. Binnen werden alle ruimtes en kasten doorzocht (behalve de werkkasdt. Daar hebben ze vermoedelijk een hekel aan) en werd de kluis van de muur geschroefd en meegenomen. Overigesn zullen ze raar opkijken, want deze was leeg. Verder werden de fooienpotten, koffie en drank ontvreemd. Omstreeks 04.00 uur was van de betreffende auto het alarm  overgegaan en buurtbewoners hadden een klap gehoord. Toen was er echter verder niets te zien. Vanmorgen bleek dus dit het resultaat. Door de politie Gelderland-Zuid, team Groesbeek, wordt een onderzoek ingesteld. zie de foto's
 dscf5469  dscf5474  dscf5473    dscf5475

Onrust over reeks inbraakpogingen Ooij (Bron: de Gelderlander 220508)

OOIJ – In het dorp Ooij is de reeks inbraakpogingen eerder deze week het gesprek van de dag. Onbeken­den hebben geprobeerd om vijf schuren open te breken in de Prins Mauritsstraat en dat lukte bij één. Uit die ene schuur is een fiets gestolen.
Verder werd van een auto het slot geforceerd, een ruitje ingetikt, maar uiteindelijk alleen de benzi­netank leeggemaakt.
Ook werd ingebroken in het club­huis van SVO. De deur van het jeugdhonk werd opengebroken waarna de kluis uit een kast van de kantine werd losgeschroefd. Er zat overigens geen geld in. De in­brekers bleven niet met lege han­den, want ook de fooienpotten, koffie en drank waren verdwenen.
„Er is dan wel maar één fiets gesto­len uit die schuren, maar er zijn wel meerdere slachtoffers", aldus Henk Baron, oud-politieman en inwoner van Ooij.
Er is veel onrust in het dorp, ver­telt hij, ook omdat er op 4 mei ook al een brutale inbraak plaats­vond in Ooij. Tijdens de plechtig­heid van de dodenherdenking sloe­gen inbrekers een eindje verderop hun slag in de pastorie.
„Die inbraak heeft waarschijnlijk niets te maken met die andere, maar versterkt wel het gevoel van onveiligheid", aldus Henk Baron.
De officiële politievoorlichting van het district Gelderland-Zuid zwijgt over alle inbraken.