17 mei 2008

Groot onderhoud Gas verdeel station Ooij

 Sedert enige tijd wordt er groot onderhoud verricht in de omgeving van het gasverdeelstation van de Gasunie aan de St. Hubertusweg te Ooij. Dit groot onderhoud maakt deel uit van de 70 stations, die deze regio rijk is en welke dit jaar allemaal onder handen genomen worden. Overigens is het een landelijk project. Het de kleppen en leidingen van het verdeelstation in Ooij zijn al 30 jaar oud. Ze zitten in de grond rond het gebouwtje en deze grond moet nu heel voorzichtig worden afgegraven en is niet geheel ongevaarlijk. Op de gasleidingen staat een druk van 40 tot 80 bar. Als de kleppen zelf vervangen worden, dat worden de leidingen drukloos, waarna ze afgeblazen woden. Daardoor komt er een gasbel van ongeveer 5 meter vrij, waarvoor allemaal veiligheidsmaatregelen worden genomen. Op dit ogenblik zijn ze nog met de afgravingen bezig. zie de foto's.  dscf4240gashuisje