9 mei 2008

Feestelijke ondertekening plan de Geest

 Vrijdagmorgen hebben het college van B & W van de gemeente Ubbergen, wooncorporatie Oosterpoort en VOF De Geest in Hotel-café-restaurant 't Spijker te Beek op feestelijke wijze de realisatieovereenkomst voor het plan De Geest in Beek ondertekend. Het plan De Geest ligt op de berg in Beek en zal de komende jaren geheel gerenoveerd en nieuw bebouwd worden.  dscf5140ondertgeest

 

 

Realisatieovereenkomst voor het plan De Geest

In de afgelopen jaren is door de gemeente samen met twee ontwikkelaars, Oosterpoort Wooncombinatie en VOF De Geest, gewerkt aan een plan voor het gebied De Geest. Aan het plan zijn hoge eisen gesteld. Het gaat immers om een mooie historische plek in Beek-Ubbergen. Het plan is enkele maanden geleden gepresenteerd aan de bevolking en de gemeenteraad. Ook is voor het gebied een bestemmingsplan in procedure gebracht. De inspraakreacties op het voorontwerp-bestemmingsplan worden nu verwerkt. Hoewel het plan op sommige onderdelen kan veranderen, is er het vertrouwen dat er gewerkt wordt aan een mooi en betaalbaar plan. Er bestaat bij de drie partijen voldoende vertrouwen in de realisatie van het plan. Om dat formeel vast te leggen is vrijdag 9 mei door partijen een realisatieovereenkomst getekend. Op grond van deze overeenkomst zal het plan worden uitgewerkt. Met de bouw van de eerste groep woningen zal voor het eind van dit jaar worden begonnen. De volgende fasen komen later. Een gedeelte kan pas worden gebouwd als de manege is verplaatst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.