25 april 2008

Oorlogsmonument in Ooij gerenoveerd

 Door Geert Verriet en Frans Huisman is het oorlogsmonument aan de Ooijse Bandijk in Ooij onder handen genomen, dat er de laatste tijd wat troosteloos bij lag. Dit monument is daar enkele jaren geleden geplaatst ter nagedachtenis aan het bombardement in de Tweede Wereldoorlog, waarbij het cafe van de familie Scheers op 28 september 1944 getroffen werd door een Duitse bom, welke bestemd was voor de Waalbrug.dscf9699oorlogsmonument Dit veroorzaakte een oorlogsdrama, waarbij bijna de gehele familie Scheers-Philipsen en de familie Janssen-van Woezik, alsmede een toevallige passant gedood werden. Totaal 23 personen. Het monument werd op 28 september 2004 onthuld door Nellie Lamers-Janssen, één van de twee overlevenden van dit bombardement. In voorgaande jaren werden de bloemen met de potten, welke bij het monumentje geplaatst waren, regelmatig weggehaald. Ook werd er bij het maaien van de bermen niet altijd even goed mee om gegaan. Men heeft de ijdele hoop, dat dit in de toekomst niet meer gebeurd. zie de foto's