17 maart 2008

Oud-Politieman Klok overleden.

 Heel veel polderbewoners kunnen zich hem nog goed herinneren. Je kunt op geen verjaardag komen waar de wat "oudere jeugd" van de Ooijplder aanwezig is of er komen wel verhalen over  "Klok". De politieman die vroeger in Leuth woonde en er altijd was. Dag en nacht kwam je hem tegen en hij was "recht door zee". Hij keek niet of het nu de steenfabrieksbaas was of een arbeider. Zaterdagavond, 15 maart om 20.45 uur is hij overleden in het bejaardentehuis de Kasteelhof in Druten, waar hij de laatste twee jaar woonde. Cornelis Klok werd geboren op 24 februari 1919 in Vierpolders (ZH bij Den Briel) en is lange tijd politieman geweest in de Ooijpolder, in een tijd, dat elke burger de politie nog kende. Op zijn fiets, met gezondheidszadel, reed hij fier door de polder en was overal. De laatste jaren bij de Rijkspolitie was hij groepscommandant in Druten, waar hij in 1979 met pensioen (FLO) ging. De jaren daarna was hij nog, op vrijwillige basis, contactfunctionaris voor de Reserve Rijkspolitie. Op donderdag 20 maart om 14.00 uur zal de crematie plaats vinden in het crematorium van Beuningen.
 klok_met_reservistenKlok bij de reservisten van de Rijkspolitie in 1980.  klok_280902sept.2002 tijdens zijn bezoek aan de  jubilerende EHBO in Leuth.

 

Nadat  Cornelis Klok in de 40er en 50er jaren in de Ooijpolder had gewerkt is hij nog enige jaren werkzaam geweest bij de Rijkspolitie in Elden bij Arnhem. Daarna werd hij Postcommandant van de Rijkspolitie in Dodewaard, waarna hij van 1968 tot 1979 groepscommandant van de Rijkspolitie in Druten was. Hier ging hij met Functioneel Leeftijds Ontslag (FLO). Daarna was hij nog 5 jaar (part-time) Coördinator van de Reserve Rijkspolitie van het District Nijmegen. In die functie werd hij later opgevolgd door Joop Landewers, tot die tijd Postcommandant van de Rijkspolitie in Millingen aan de Rijn. Voor hem werd dit een fulltime baan. Wij wensen de familie van dhr. Klok veel sterkte toe.

Klok op bijgaande foto's in de keuken van het Veerhuis van de familie Looijschelder aan de Ooijse Bandijk te Ooij

 baron_spar_17_a  baron_spar_17