13 maart 2008

CdK Cornielje opent expositie Exoten in de Rijn

 Commissaris der Koningin van Gelderland, Clemens Cornielje heeft donderdagmiddag in en bij de voormalige Telpost van Rijkswaterstaat in Millingen aan de Rijn de expositie "Exoten in de Rijn" geopend. De Cdk was op werkbezoek in Millingen en dat kwam goed uit. Samen met kinderen van de Laurentiusschool uit Kekerdom voerde hij de openingshandeling uit door flessen met gedichten, welke door de kinderen zelf gemaakt waren, in de Rijn te gooien. Deze flessen waren overigens op milieuvriendelijke wijze van ijs gemaakt, zodat ze het rivierwater niet konden vervuilen. zie de foto's  dscf7865cdktelpost

 

exoten_in_de_rijn

Tekst Johan Bekhuis, 7 januari 2008:

Het lijkt nog steeds dezelfde vertrouwde rivier, maar wie een hengel uitgooit of verrekijker en microscoop ter hand neemt komt tot andere conclusies. De Rijn verandert van karakter en haar bewoners ook. Nijlgans, Chinese wolhandkrab, Amerikaanse rivierkreeft, Kaspische slijkgarnaal, Aziatische korfmossel, Hongaarse rakel, Japanse duizendknoop; de lijst van allochtone planten en dieren groeit snel. De Rijn wordt steeds exotischer.