20 februari 2008

Gemeente Ubbergen doet mee aan fitste gemeente

Dinsdagmiddag ontvingen de medewerkers van de gemeente Ubbergen, die mee gaan doen aan de "Fitste gemeente van Gelderland" in het Kulturhus te Beek hun deelnemerspakketten van de medewerksters van de Gelderse Sport federatie en de Nationale Gezondheidstest. Beide instanties organiseren dit Pilotproject, waarbij 13 ambtenaren van de gemeente Ubbergen het gaan opnemen tegen vijf andere Gelderse gemeenten. Totaal zullen aan dit project 110 gemeente ambtenaren mee doen. zie de foto's  dscf0252fitste


 

Persbericht

Gemeente Ubbergen klaar voor de strijd Fitste gemeente

Gemeente Ubbergen strijdt vanaf begin maart mee om de titel ‘Fitste gemeente van Gelderland'. Een team van in totaal 13 ambtenaren neemt het op tegen andere gemeenteteams om de fitste gemeente van Gelderland te worden. De Gelderse Sport Federatie en de Nationale Gezondheidstest organiseren dit pilotproject. Op dinsdag 19 februari a.s. ontvangen de deelnemers in het Kulturhus in Beek hun deelnemerspakketten waarna ze klaar zijn voor de strijd.

Fitte Leefstijl

Vanaf begin maart strijden 6 gemeenten om de titel ‘Fitste gemeente van Gelderland.' De volgende gemeenten nemen deel: Beuningen, Culemborg, Barneveld, Renkum, Lingewaard en Ubbergen. Alle teams bestaande uit in totaal 110 ambtenaren krijgen komende weken deelnemerspakketten. Het doel is om ambtenaren bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl, maar ook om de inwoners van de betreffende gemeente het goede voorbeeld te laten zien. De gemeenten kunnen inwoners niet alleen laten zien dat zij sporten en bewegen belangrijk vinden, maar ook zelf daadwerkelijk actief sporten en bewegen.

Fitheidswinst

Iedere gemeente stelt zijn eigen team samen. Het team streeft, in vergelijking met andere teams, naar een zo hoog mogelijke fitheidswinst. Vanaf 3 maart neemt sportschool Sportcentrum Morgen-Fit de eerste fittesten af bij de deelnemers van het team Ubbergen. Er wordt getest op conditie, gewicht, maar ook het meten van lengte en buikomvang. Na 10 weken worden dezelfde testen afgenomen om de behaalde fitheidswinst te bepalen. De gemeente met de meeste fitheidswinst heeft gewonnen en is de fitste gemeente van Gelderland!

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Catharina Mulders. Zij is te bereiken via 026-3540366 of per email via Catharina.mulders@gelderland-sport.nl. Op de website http://www.gelderland-sport.nl/ komen vanaf begin maart de sportieve activiteiten en het laatste nieuws van de teams te staan.