31 januari 2008

Camping de Rijnhof in andere handen

 Camping de Rijnhof te Millingen aan de Rijn is verkocht en nu (bijna) in handen van Lonneke de Kok uit Velp. Zij neemt de camping op 10 maart over en verwezenlijkt daarmee een droom die ze al enige tijd koesterde, het hebben van een eigen camping. De huidige eigenaresse, Fiep Burgers-Gesthuizen, stopt er mee omdat haar gezondheid het zware campingwerk niet meer toe staat.  Ze gaat in Den Haag wonen en wil zich aan haar hobbies, waar ze de laatste jaren niet aan toe kwam, gaan wijden. Met gemengde gevoelen overigens, want ze zal het stekkie en de gezelligheid van de voormalige boerderij, welke door haar grootouders in 1914 is gebouwd, zeker missen. De Rijnhof is een camping met 40 standplaatsen, waar in de Vierdaagsetijd nog eens 70 plaatsen bij komen. Dan is het er een drukte van belang. En in die tijd rijden er extra nachtbussen naar Nijmegen om de Vierdaagse lopers te vervoeren

dscf3306rijnhof

door Geert Willems (Bron: De Gelderlander 310108)

 MILLINGEN – Camping en kampeer­boerderij De Rijnhof: dat is Fiep Burgers- Gesthuizen. Zij richtte het bedrijf in 1994 op en bouwde het uit tot een bekende pleisterplaats aan de route van het Pieterpad. Maar vanaf 10 maart is De Rijnhof niet meer van Fiep. Dan neemt Lonneke de Kok de zaak over.
„Dat heeft alles met m'n ziekte te maken", vertelt Fiep, inmiddels 60 jaar. „In 2005 kreeg ik borstkanker en door de behandeling kan ik geen zwaar lichamelijk werk meer doen. Ook de oncologen zeiden dat ik de camping van de hand moest doen."
Voor Lonneke de Kok (36) uit Velp was een eigen camping een lang gekoesterde droom. „ Op m'n twintigste liep ik stage op een cam­ping in de Dordogne. Sindsdien wil ik ook een camping. In Frank­rijk is nog niet haalbaar, omdat mijn man Geert z'n baan houdt. In Nederland kan het ook."
Tot september vorig jaar had Lon­neke nog nooit van Millingen aan de Rijn gehoord. „Met m'n werk, ik ben rijksambtenaar bij justitie, gingen we toen een dagje uit. Naar koffiehuis De Gelderse Poort en gps-wandelen in de Millinger­waard. ' s Avonds zei ik tegen m'n man: dat is een mooi gebied daar. Twee weken later keek ik weer eens op internet of er nog ergens een Bed & Breakfast te koop was, zoals ik eigenlijk al jaren doe. Toen kwam ik plotseling De Rijnhof in Millingen tegen, met ook nog eens een camping erbij! In oktober gin­gen we kijken en waren meteen verkocht. Een prachtig bedrijf en een prachtige woonboerderij."
Fiep Burgers- Gesthuizen heeft ge­mengde gevoelens bij de verkoop. Natuurlijk is ze blij dat het bedrijf nu verkocht is. „Het is mijn pen­sioen. Ik ben over m'n ziekte heen, maar nu ik die zo in de ogen heb gekeken, vind ik dat ik alle leu­ke dingen moet gaan doen die ik altijd al heb gewild: reizen, teke­nen, schilderen. En ik sla ook m'n vleugels uit. Ik ga Millingen uit en ga in het westen van het land wo­nen.
Maar dit is ook de boerderij die in 1914 door m'n grootouders is gebouwd. Bij het inpakken van de verhuisdozen heb ik al menig traantje moeten weg pinken."
„Fiep is hier altijd welkom", aldus Lonneke.
De Rijnhof heeft een kampeerter­rein met 40 standplaatsen. In de Vierdaagseweek komen er 70 plaat­sen bij. Ook zijn er 5 B&B-kamers en een groepsaccommodatie voor 40 mensen. Als extra attractie voor de gasten zijn er drie pony's en een paard. „Dat blijft voorlopig zo, al hebben we wel uitbreidings­plannen", zegt Lonneke. „ In de groepsaccommodatie willen we nog meer Bed & Breakfast-kamers creëren. De stal/ schuur willen we geschikt maken voor groepen. En dan denken we aan trekkershutten voor wandelaars en fietsers."