26 januari 2008

Miljoenen brand bij Klok Logistics in Nijmegen

 Een hevige brand heeft vanmiddag bijna het totale bedrijf van Klok Logistics aan de Beurtvaartweg te Nijmegen in de as gelegd. De brandweer van Nijmegen kreeg rond half twee een automatische brandmelding van het bedrijf en na enige tijd bleek het een echte melding te zijn, waarbij de vlammen al uit het dak van het bedrijf sloegen. De sterke wind was er mede debet aan, dat binnen korte tijd het gehele bedrijf in de brand stond. Brandweerkorpsen uit de gehele omgeving werden ter assistentie geroepen om het vuur te bestrijden. Chauffeurs en ander personeel probeerden in aller ijl zoveel mogelijk vrachtauto's en opleggers in veiligheid te brengen, hetgeen grotendeels lukte. Later moest bergingsbedrijf Houterman nog ter plaatse komen om voertuigen, welke niet zelf konden wegrijden, naar een veiliger plek te slepen. Het vuur greep zo snel om zich heen, dat blussen niet echt mogelijk was en na enkele uren was er dan ook weinig meer van het bedrijf over. Donkere rookwolken trokken urenlang over de stad en de rooklucht was tot ver in de Ooijpolder waar te nemen. zie de foto's
 dscf2277klok  dscf2609klok

Bron: De Gelderlander

NIJMEGEN – Bij De Klok Logistics aan de Beurtvaartweg in Nijmegen is zaterdagmiddag brand uitgebroken. De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Het vuur is overgeslagen naar andere panden.
Brandweer en ambulances waren snel ter plaatse, maar het is nog onduidelijk of er bij de brand slachtoffers zijn gevallen. Ook over de oorzaak is nog niets bekend.
De brand zorgde voor een enorme toeloop vanuit de drukke binnenstad. De zwarte rookkolom dreef door de wind over de Waal de Betuwe in. Daarom stroomden ook aan de noordkant van de Waal veel mensen toe op de dijk.
De brandstoftanks van oliemaatschappij Nijol, gelegen nabij de brandhaard, werden door de brandweer nat gehouden. Rond half vier werd het toegestroomde publiek gevraagd meer afstand te nemen vanwege ontploffingsgevaar.
Het nabijgelegen BP tankstation was in gebruik als een soort openbare parkeerplaats voor de kijkers naar de brand.
De brandweer vecht met meer dan honderd man tegen de vlammen. De brandweer vreest dat het hele complex van De Klok Logistics als verloren moet worden beschouwd. Dat heeft de politie zaterdag gemeld
Het pand van De Klok Logistics, dat handelt in goederen voor de detailhandel, is meer dan 20.000 vierkante meter groot. Volgens de politie zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

 NIJMEGEN – De brandweer vreest dat het hele complex van De Klok Logistics op het bedrijventerrein Beurtvaartweg in Nijmegen als verloren moet worden beschouwd. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.

Een groot aantal loodsen van het bedrijf is inmiddels al ingestort. De brandweer hoopt een grote hal waar tapijten liggen opgeslagen te kunnen redden. Achter die loods ligt een tankstation. De brandweer denkt echter niet dat het vuur deze momenteel bedreigt.
Het vuur trekt honderden nieuwsgierigen. De politie heeft hekken geplaatst om de toeschouwers op afstand te houden. Onder hen bevinden zich veel werknemers van het bedrijf, die zeer aangeslagen zijn door de brand. De werknemers zouden zaterdag een verlaat nieuwjaarsfeest hebben gehad.
Locoburgemeester Paul Depla van Nijmegen spreekt van ,,een ramp''. Volgens K. Rengelink van De Klok vormt de locatie aan de Beurtvaartweg het hart van het bedrijf. ,,Hier wordt alles opgeslagen en gesorteerd'', vertelt hij terneergeslagen. Bij De Klok zijn 150 mensen in dienst. Maar indirect verschaft het bedrijf werk aan 500 arbeidskrachten.
De onderneming is sinds 1942 in Nijmegen gevestigd. De Klok is één van de grote spelers in de discussie rond de herstructurering van het bedrijventerrein Beurtvaartweg.