21 januari 2008

Aboutaleb opent Regionaal Jongerenloket

dscf0574jongerenloket   Staatssecretaris [[Ahmed Aboutaleb]] (Sociale Zaken en Werk gelegenheid) opende maandag 21 januari het Regionaal Jongerenloket in het CWI gebouw in Nijmegen. De bedoeling van het loket is dat alle jongeren tot 23 jaar aan het werk komen of een opleiding gaan volgen waardoor hun kansen op werk vergroot worden. De medewerkers van het loket blijven niet in het gebouw van het CWI maar gaan de jongeren ook opzoeken. Het jongerenloket is een samen werkingsproject van 9 gemeenten. Bij de openingshandeling was dit goed te zien. Wethouders uit Nijmegen en de regio én medewerkers van het jongerenloket legden samen een grote puzzel in elkaar, waarop alle gemeenten die meedoen zichtbaar werden. De staatssecretaris benadrukte in zijn toespraak dat jongeren niet in de bijstand thuis horen maar opleiding en scholing ervoor moeten zorgen dat ze aan het werk komen.  zie de foto's

Maandag 21 januari opent staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het Regionaal Jongerenloket Nijmegen. Het loket is een samenwerking tussen negen gemeenten, CWI, UWV en RMC. Doel is om in de regio Nijmegen alle jongeren tot 23 jaar te begeleiden naar scholing of werk.

Staatssecretaris Aboutaleb brengt maandag een werkbezoek aan Nijmegen. Hij bekijkt in de middag samen met wethouder Paul Depla (Werk en Inkomen) enkele sociale en wijkgerichte projecten in Nijmegen-West.

Om 17.00 uur opent de staatssecretaris in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten en organisaties het Regionaal Jongerenloket dat is gevestigd in de Marienbeurs in Nijmegen. De taak van het loket is om jongeren tussen 17 en 23 jaar die geen werk of startkwalificatie hebben, actief op te zoeken en te begeleiden naar scholing of werk.

Het Jongerenloket is een initiatief van Nijmegen en de regiogemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan den Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen en Wijchen. Daarnaast participeren het CWI, UWV, de Regionale Meld- en Coordinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC) en andere organisaties voor jeugdzorg. De pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van het Regionaal Jongerenloket. U heeft na de opening de gelegenheid aan staatssecretaris Aboutaleb enkele vragen te stellen.