16 januari 2008

1e Nederlandse verhuurauto op aardgas

 dscf8293aardgas  Nijmegen heeft de eerste verhuurauto op aardgas van Nederland. Vandaag werd deze auto, die verhuurd wordt door de fa. Hegeman Autoverhuur, door wethouder Jan van der Meer overgedragen aan de eerste huurder, dhr. Rob van den Berg van de Groesbeekseweg in Nijmegen.


Precies twee maanden geleden had Nijmegen de primeur van het eerste aardgasvulpunt in Gelderland, bij Nijol in Bijsterhuizen. Dit was aanleiding voor Hegeman Autoverhuur om de eerste aardgasauto te bestellen en deze beschikbaar te stellen voor verhuur aan klanten. Wethouder Jan vd Meer reageerde enthousiast op het nieuws dat Nijmegen de primeur heeft voor het milieubewust autohuren. Daarom heeft hij deze auto persoonlijk afgeleverd bij de eerste huurder. Binnen enkele jaren moeten er in Nederland ongeveer 40 aardgasvulpunten zijn gerealiseerd. In Duitsland zijn er op dit ogenblik al ongeveer 400 vulpunten. Het voordeel van deze aardgasvulpunten is, dat ze in de toekomst heel gemakkelijk kunnen overschakelen op andere milieubewuste brandstoffen. En dat geldt ook voor de motoren van de aardgasauto's. De gemeente Nijmegen en de DAR schaffen binnenkort auto's op aardgas aan.