11 december 2007

Notenboom krijgt nieuw leven

 Een ongeveer 20 jaar oude notenboom in Millingen aan de Rijn is vandaag aan een nieuw leven begonnen in een tuin in de uiterwaarden  (straks het eiland) van Lent. De boom met een stamomtrek van 90 cm en een kruinomvang van 875 cm,  stond z'n leven lang al op het terrein, dat nu de bouwlocatie Populierenhof is en dat eigendom was van de zus van de nieuwe eigenaar, Leo Verriet uit Lent.  Daar moest de boom wijken voor een nieuw aan te leggen weg. Verriet heeft de boom in z'n geheel met speciale apparatuur laten uitgraven en over laten brengen naar de tuin van zijn in aanbouw zijnde woning aan de Oosterhoutsedijk te Lent. De verhuisactiviteiten zijn door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd en hebben het grootste deel van de dag geduurd. De nieuwe woning aan de Waal in Lent wordt een hoogwater bestendige, klimaatbewuste villa, waar de notenboom zeker bij zal passen. zie de foto's  dscf1811boom


 

Persbericht

Bijzondere gebeurtenis bij bouwrijp maken plan De Wetering te Millingen aan de Rijn

Het bouwrijp maken van het bouwplan De Wetering in Millingen aan de Rijn verloopt zeer voorspoedig. Het bouwplan, ontwikkeld door Westerbeek Vastgoed B.V. (onderdeel van Giesbers Groep), omvat totaal 34 koop-, 18 huurwoningen en 14 bouwkavels. Aangezien inmiddels meer dan 60% van de woningen en kavels zijn verkocht, zijn de bestaande opstallen gesloopt en is een start gemaakt met het bouwrijp maken van de grond. Volgens planning zal in maart 2008 een aanvang kunnen worden gemaakt met de bouw van de woningen.Kenmerkend in het plan zijn de bestaande houtwallen, die zorgvuldig zijn ingepast in het plan en direct zorgen voor een groen en vriendelijk karakter van de nieuwe wijk. Een twintig jaar oude notenboom welke staat op een locatie waar de toekomstige weg is gepland, wordt op dinsdag 11 december a.s. ‘s ochtends met speciale apparatuur uitgegraven en naar Nijmegen getransporteerd alwaar deze op een locatie aan de Waal wordt herplant bij een familielid van de vorige eigenaar van de boerderij aan de Populierenstraat. Hiermee wordt aan deze bijzondere boom een tweede leven gegund.

In het plan zijn nog een aantal woningen en kavels te koop. Om ook ruime eengezinswoningen bereikbaar te maken voor starters op de woningmarkt, worden de hoekwoningen ook aangeboden met het "Verrassend Wonen" concept. Hierdoor is het mogelijk deze woningen aan te bieden voor een verkoopprijs vanaf € 185.000,–.

Voor informatie over de woningen kunt u terecht bij Verbeek Makelaars te Nijmegen 024-3820000 of Vermeulen Vastgoed te Millingen aan de Rijn 0481-431859.