3 december 2007

Ongeval Ooijsedijk

De Ooijsedijk is vanavond urenlang gestremd geweest als gevolg van een frontale botsing tussen twee personenauto’s. De uit Ooij afkomstige bestuurders waren rond 18.40 uur frontaal met elkaar in botsing gekomen, net voor het einde van de bebouwde kom van Nijmegen. Eén van de bestuurders, afkomstig van de Vlietberg, heeft lange tijd ernstig bekneld gezeten in zijn totaal vernielde auto, waarbij personeel van brandweer, ziekenauto en traumahelicopter hun uiterste best deden om hem te bevrijden. Dit lukte uiteindelijk waarna de gewonde bestuuurder met zwaar beenletsel is overgebracht naar het Radboudziekenhuis te Nijmegen. De andere bestuurder raakte, voor zover het zich nu laat aanzien, niet gewond. De mensen van de verkeerspolitie (verkeers ongevallen analyse) hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het ongeval vond plaats op een gedeelte van de weg, waar, volgens aanwonenden, bijna dagelijks gevaarlijke verkeerssituaties voorkomen. zie de foto’s
dscf9886aanrooysedijk

OOIJ – Op de Ooijsebandijk zijn gis­teravond rond half zeven in de buurt van het Hollands Duits Ge­maal twee auto’s frontaal op el­kaar gebotst. Bij dat ongeval raakte een van de bestuurders bekneld in zijn auto. De andere automobilist kwam met de schrik vrij.
Het beknelde slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd. Daartoe is het dak van de auto gehaald. Een trau­mahelikopter is binnendijks ge­land om een medisch team snel naar de plek van het ongeval te brengen. De weg tussen Nijmegen en Ooij is voor langere tijd hele­maal afgesloten om de hulpverle­ning de ruimte te geven.
Het verkeersongevallenteam van politie Gelderland-Zuid deed on­derzoek naar de toedracht van het ongeval. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog weinig bekend over de identiteit van de betrok­ken automobilisten. Zij zijn afkom­stig uit het dorp Ooij. (Bron: De Gelderlander 041207)
dscf9995ooysedijk

Politie Gelderland Zuid: