4 november 2007

Carnavalsprinses voor de Polderschuupers

 Zaterdagavond vond in Kekerdom in zaal UNA de eerste pronkzitting van dit seizoen plaats. Kekerdom beet hiermee de spits af voor deze regio. En de vereniging kwam gelijk met een verrassing, want toen de nieuwe prins bekend gemaakt moest worden verscheen Marian Wiegman ten tonele. Zij werd verkozen tot de nieuwe carnavalsprinses van de Polderschuupers en daarmee is ze, na prinses Marian van de Berggeiten in Berg en Dal, de tweede carnavalsprinses van Het Hoog en Het Laag. Zondagmiddag vond de prinsessenreceptie plaats in zaal UNA te Kekerdom. Diverse prinsen en een prinses kwamen, samen met hun verenigingen, de kersverse carnavalsprinses feliciteren. Prinses Marian komt uit Millingen aan de Rijn en is de partner van Jo Daals, die in Kekerdom woont. zie de foto's  dscf2207dlprkekdom

 

 Een paar stellingen uit haar proclamatie vertellen iets over de achtergrond van Prinses Marian:

-Een prinses is de kroon op het carnaval; een prins is geen steek meer aan
-In Millingen vertrekt Ober als eerste; in Kekerdom blijven de obers tot het laatst
-Als ik een ziekenhuis op orde kan houden, hou ik Sjoenkelgat ook wel in 't gareel
-Dit jaar mogen de vrouwen drinken en heten alle mannen Bob
-Niemand straalzat, allemaal straalzotdscf2221marian

Haar lijfspreuk luidt: Met mij meer mans

De Schuupers en Sjoenkelgat zijn apetrots op hun droomprinses.