30 oktober 2007

Scholieren planten riet bij Kraaienhof.

 dscf0151riet Dinsdagmiddag hebben de leerlingen van groep 7 van de basisschool OPWEG te Ooij, samen met wethouder Ria Barber, geholpen bij het inplanten van een rietkraag rond de nieuwe plas Kraaienhof van zandwinningsbedrijf Dekker van de Kamp in Erlecom. Dit gebeurde in samenwerking met mensen van Ark natuurontwikkeling en de mensen van Dekker van de Kamp zelf.  Deze firma had zelf al een aantal rietpollen van andere plaatsen over laten komen en langs het water gezet, om te laten zien hoe het moet gaan worden, maar de kinderen mochten vervolgens zelf de nieuwe rietstengels tussen de reeds aanwezige pollen planten. Deze inplantactie werd afgesloten met een hapje en een drankje voor de kinderen en alle aanwezigen, gevolgd door de onthulling van een bord, waarop aangegeven staat, dat de leerlingen van groep 7 aan deze inplantactie hebben meegedaan. zie de foto's