26 oktober 2007

Annie en Geert Janssen 60 jaar getrouwd

  Op 25 oktober waren Annie en Geert Janssen-de Leeuw uit Ooij 60 jaar getrouwd. Op zaterdag 27 oktober wordt dat gevierd in zaal de Vink te Ooij. Er worden veel gasten verwacht bij deze heugelijke diamanten gebeurtenis.

Het diamanten echtpaar hier op archieffoto.

dsc_0269dl60jrga

 'Geven en nemen is het geheim'  De ontmoeting op het werk mondde uit in een zestigjarig huwelijk.

door Loes van den Heuvel  (bron: De Gelderlander)

OOIJ – Geert en Annie Janssen-De Leeuw zijn opgetogen. Vandaag is hun zestigste trouwdag: het stel is nu een diamanten bruidspaar. De 86- jarige Geert en de 82- jarige An­nie ontmoetten elkaar destijds in de kunstzijdefabriek Nyma in Nij­megen waar ze allebei werkten. Ook zaten ze bij de wandelvereni­ging van de Nyma.
Geert en Annie groeiden lang­zaam naar elkaar toe en op 20 mei 1946 ging het stel voor de eerste keer samen uit. Ze zijn nooit meer bij elkaar weggegaan.
Het geheim van zo'n lang huwe­lijk? „ Geven en nemen", zeggen Geert en Annie. „Twee karakters bij elkaar, dat moet natuurlijk wel klikken. Er moet er niet één de baas willen spelen bijvoorbeeld. Een keer ruzie hoort er ook bij na­tuurlijk. Ik geloof mensen niet als ze zeggen dat ze nooit ruzie heb­ben met hun echtgenoot. Dat kan niet", vertelt Annie.
Na hun trouwen trokken Annie en Geert in diens ouderlijk huis aan de dijk in Ooij in. Ze kwamen in een gezin met vier mannen te­recht, de moeder van Geert was overleden. Het paar is in het huis blijven wonen tot beiden het licha­melijk niet meer aan konden. „Ik heb er 72 jaar gewoond", vertelt Geert. „ Maar de tijd begon te tel­len. Er zitten veel trappen in het huis en dat werd te zwaar."
Het stel verhuisde naar een senio­renwoning in Ooij, waar ze nu al bijna vijftien jaar wonen. Kinde­ren hebben Geert en Annie niet. „ De tijd was toen heel anders. Nu heb je allerlei medische behande­lingen", vertelt Geert. „Er waren geen onderzoeken of je ze wel of niet kon krijgen, dat bestond niet. Toen kreeg je kinderen of je je kreeg ze niet en dat was het", vult Annie aan.
De twee hebben wel altijd kinde­ren over de vloer gehad. Elke dag waren er kleintjes in huis. Enkelen logeerden ook bij het paar. „Dat vonden ze hartstikke leuk", vertelt Annie. Wel heeft het paar vijf peet­kinderen, waar ze veel mee onder­nemen. Ze gaan regelmatig een dagje uit met z'n allen.
Geert en Annie hebben afgelopen zondag al een dagje Kevelaer ca­deau gehad van hun peetkinderen. Tijdens de kerkmis werden hun namen drie keer afgeroepen. Daar­na werd het bruidspaar bij de Mariakapel gezegend voor de rest van hun leven. „We wisten alleen dat we naar Kevelaer gingen, maar niets van de namen afroepen of de zegening. Het was echt een mooie verrassing", vertelt Annie.
Zaterdag viert het stel feest met een mis, receptie en feest. Vandaag is het thuis gewoon een gezellig sa­menzijn. „En iedereen is welkom."

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.