7 oktober 2007

Kermis in Leuth begonnen

 Nadat zaterdag in Leuth al een schuttersmis was geweest, voorgegaan door pastoor Jan van Mil, die daarvoor weer speciaal uit het Belgische Lommel was overgekomen, was de zondag de officiële start van de Leuthse kermis. Omstreeks 15.00 uur vertrok een kleurige stoet vanaf de Vriendenkring om het huidige koningspaar, het nieuwe koningspaar, het keizerspaar en de oude en de nieuwe jeugdprins van huis te halen. In de optocht was speciaal een groep kunstfietsers van kunstrijwielvereniging Juliana uit Millingen aanwezig, de groep waar de nieuwe jeugdkoning Stefan Hubbers deel van uit maakt. Aan het einde van de rondgang verzamelde het hele gezelschap zich in de Vriendenkring, waar het nieuwe koningspaar, Rob en Bianca Tissen gekroond werd en waar de nieuwe jeugdkoning Stefan Hubbers geïnstalleerd werd. zie de foto's
 

dscf4923koningleuth

Kermis begint met bedreiging

Maandag, 8 oktober 2007  (Bron: De Gelderlander)

 LEUTH – Het feest is er niet minder om, maar een mesincident in café De Rosmolen is wel het gesprek van de dag op de Leuthse kermis.  
Tijdens het traditionele lichten van de spaarkast op vrijdag kregen diep in de nacht twee cafébezoekers het met elkaar aan de stok. Een 28-jarige inwoner van Urk zette een mes op de keel van een 19-jarige inwoner van Leuth.

Die haalde de volgende ochtend verhaal en gooide de ruiten in van de woning waar de man uit Urk logeerde. Beiden zijn in de loop van het weekend aangehouden en in verzekering gesteld vanwege bedreiging.

„Ik dacht dat het een geintje was", vertelt caféhouder Frans Labohm. „Het was gezellig, er hing helemaal geen bedreigende sfeer. Die ene jongen vroeg om een mes, ik wist niet waarvoor. Dus ik gaf hem zo'n klein broodmes, waarmee je nog geen broodje door kunt snijden. Zag ik even later dat hij het tegen de keel aanhield."

Andere gasten probeerden de zaak te sussen. Ze slaagden daar maar gedeeltelijk in