5 oktober 2007

Oud-huisarts vd Langerijt overleden

 dscf7148langerijt  In Nijmegen is op 2 oktober de oud-huisarts uit Millingen aan de Rijn, Ton van de Langerijt overleden. Hij heeft ruim 30 jaar in Millingen en de  Ooijpolder als huisarts dienst gedaan. Dokter van de Langerijt is 79 jaar oud geworden. Hij woonde nog steeds in Millingen, maar was , ivm een bloeding in zijn buik , in Nijmegen in het ziekenhuis opgenomen, waar hij aan de complicaties overleed. De uitvaartdienst is op zaterdag 6 oktober in de parochiekerk H. Antonius van Padua te Millingen aan de Rijn, waarna aansluitend de begrafenis op het kerkhof zal plaats vinden. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie.

Dr. v.d. Langerijt.

Huisarts van 24 uur. 

door Geert Willems  (Bron de Gelderlander)
Meer dan duizend Millinge­naren zette hij op de we­reld, na z'n pensionering leidde hij honderden dorpsgeno­ten op tot EHBO'er. Huisarts Ton van de Langerijt, die deze week overleed, heeft een onuitwisbare herinnering achtergelaten in het Rijndorp. Begin jaren zestig werd hij de tweede huisarts, naast Kees Scheffers. Meteen al in zijn begin­tijd liep hij zijn grootste trauma op: hij vond vijf dode kinderen die door hun overspannen moe­der waren gedood.
Van de Langerijt behoorde tot de oude generatie: 24 uur werken en alles zelf doen, van apotheek tot bevallingen. „Een zachtmoedige man", typeert de Millingse huis­arts Janssen, die hem opvolgde.
„Hij hield niet van gezeur. Maar als het echt serieus was, ging hij twee keer per dag op bezoek."
Zelf was de dokter nooit ziek. Jans­sen: „Hij heeft geen enkel spreek­uur gemist, vertelde zijn vrouw.
Als hij koorts had, zette hij het au­toraam open." Het was wennen toen hij in 1993 met pensioen moest, net na oprichting van huis­artsengroep Milbergen. Hij vond nieuwe passies: EHBO, het be­stuur van verzorgingshuis St.-Jan de Deo en reizen. Vorige week kreeg hij een acute bloeding in de buik. Na een geslaagde operatie overleed hij aan de complicaties