28 september 2007

Verkeerssituatie Erlecom

  De verkeers(veiligheids)situatie in Erlecom is nog steeds een probleem. Op 7 april j.l hebben de bewoners een ludieke actie in hun dorp gehouden om te bewerkstelligen, dat de gemeente andere verkeersremmende maatregelen zal gaan nemen om de veiligheid van de ongeveer 20 kinderen uit het dorp te waarborgen. Daarbij is één van de huidige drempels een probleem, omdat met name autobussen, deze drempel met te hoge snelheid nemen, waardoor de aanwonenden hun huis en bedrijf uit trillen. Vanmorgen waren medewerkers van de gemeente naar Erlecom getogen om een extra chicane aan te leggen bij deze drempel. De bewoners waren het echter niet eens met deze nieuwe (tijdelijke) oplossing, waarna een discussie ontstond. Het resultaat was, dat de extra chicane er voorlopig niet komt en dat naar een passender oplossing wordt gezocht. dscf3275

door Geert Willems  De Gelderlander

ERLECOM – Een noodmaatregel om de verkeerssituatie in Erlecom al op korte termijn veiliger te maken is gisteren niet door alle dorpsbe­woners enthousiast begroet.
In overleg met de Verkeerscommis­sie Erlecom dacht de gemeente Ub­bergen dat het wel een goed idee zou zijn om enkele tijdelijke paal­tjes op het wegdek te schroeven. Zo rijdt het verkeer niet meer in een rechte lijn door het lintdorp en gaat de snelheid vanzelf achter­uit. „Ik weet ook wel dat het geen ideale oplossing is, maar ik wil wel dat het hier al snel wat veiliger wordt voor onze kinderen", zegt bewoner Martin Althuizen van de Verkeerscommissie. „Na een paar maanden kunnen we dan kijken of ze gewerkt hebben."
De gemeentewerkers kwamen gis­teren naar het dorp om de plaat­sen in te meten waar de paaltjes precies moeten komen. Toen bleek dat heel wat aanwonenden die paaltjes helemaal niet willen en ontstonden er verhitte debatten. Er zijn onder meer twee paaltjes gepland bij de bussluizen aan weerszijden van de bebouwde kom. Althuizen: „ Maar die aanwo­nenden willen dat die hele sluis wordt weggehaald, omdat de drem­pel voor veel trillingen zorgt. We zullen nog eens met elkaar moeten gaan overleggen."

 

Ingezonden brief in de Gelderlander. (021007)

Erlecomse paaltjes
Erlecom wil misschien geen paal­tjes, het dorp wil wel veiligheid.
Er wordt in onze straat veel te hard gereden en daar hebben we last van. Het verkeersonderzoek be­vestigt beide. De te plaatsen paal­tjes zijn een proef om de snelheid te verminderen en de gemeente heeft toegezegd ze in de komende vier maanden te verplaatsen als ze volgens Erlecommers niet goed staan. In januari evalueren we de maatregel. Erlecom inrichten als dorp, met stoep, rode fietsstrook en speeltuin voor de kinderen werkt volgens ons het best, maar dat kan pas als de gemeente mee­denkt en dat doen ze nu.
De Erlecommers hebben het juist nu voor het zeggen.

Martin Althuizen, Fred en Patty van Thiel, Job van der Meer

Verkeerscommissie Erlecom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.