25 september 2007

Feest op nieuwbouwlocatie scholen Groesbeek

 dscf2074  Maandagmiddag waren de leerlingen van de basisscholen Carolus en Adelbrecht Windekind, waarvan ongeveer 20 procent van de leerlingen in Ubbergen en Millingen wonen, aanwezig op de nieuwbouwlocatie aan de Cranenburgsestraat te Groesbeek.  Zij gaven op feestelijke wijze aan, dat er echt gebouwd werd aan hun nieuwe gezamenlijke school. Door een aantal kinderen werden er goederen van deze tijd in een kistje gedaan en in de grond gestopt, zodat vele generaties na heden, dan kunnen zien, wat er zoal in deze tijd normaal was. Na de officiële plichtplegingen werden er door alle leerlingen ballonnen opgelaten, maar omdat het plotseling begon te regenen en te waaien, kwamen heel veel ballonnen in eerste instantie niet omhoog of kwamen op verkeerde plekken terecht. zie de foto's.

door Geert Willems (Bron: De Gelderlander)

Kinderschat onder nieuwe school

GROESBEEK – Na een lange politie­ke strijd voor een nieuwe school, was er gisteren eindelijk tijd voor een feestje. Met het begraven van een kinderschat in het beton van het nieuwe gebouw op de hoek van Cranenburgsestraat en Hof­laan in Groesbeek, werd het ofi­ciële startsein gegeven voor de bouw.
In dit nieuwe gebouw, dat een Italiaanse/ Romeinse uitstraling gaat krijgen, worden twee scholen ondergebracht: de christelijke jena­planschool Aldelbrecht-Winde­kind en de Carolusschool voor spe­ciaal onderwijs. Bovendien komt er een gymzaal die door diverse sportverenigingen uit Groesbeek gebruikt gaat worden.
Beide scholen zijn hard toe aan een nieuw gebouw. In hun huidi­ge onderkomens is veel te weinig ruimte. Ruim twee jaar geleden al stonden de kinderen van beide school met spandoeken op de stoep van het gemeentehuis om te demonsteren voor een snelle bouw.
Uiteindelijk duurde het toch nog ruim twee jaar voordat het zo ver was. Op het laatste moment werd de start nog vertraagd omdat er oorlogsmunitie op de bouwlocatie werd gevonden.
Gisteren mochten twee leerlingen een kinderschat begraven. Elke klas van de twee scholen had iets waardevols in de doos mogen stop­pen. Sommigen kozen voor een mooie tekening, een ander voor een foto en één klas deed er zelfs echt geld in: losse muntjes die over duizend jaar misschien wel heel veel waard zijn. De aannemer stortte er meteen beton om heen.