23 september 2007

Rob Tissen nieuwe schutterskoning in Leuth

 Op zaterdagmiddag 22 september vond in Leuth het jaarlijkse koningsschieten plaats. Vooraf vertrok een bonte stoet van functionarissen en schutters, vooraf gegaan door muziekvereniging D.E.S., bij het schuttersgebouw "De Vriendenkring" om het keizerspaar, de jeugdkoning en het koningspaar op te halen. Nadat iedereen had plaats genomen op het terrein van "De Vriendenkring" trad burgemeester Wilbers aan voor het openingsschot. Bij het 91e  schot werd het laatste restant van de kop er door ere-voorzitter Jan Vink afgeschoten Daarna schoot Johan Menting na 91 schoten de rechtervleugel en 51 schoten later schoot Gayco Hendriks de linkervleugel naar beneden. Voor het koningsschot waren er twee kandidaten, te weten Rob Tissen en Bianca Brugman. Na 156 schoten schoot Rob het laatste stuk van de romp naar beneden. zie de foto's  dscf1259


 

ROB TISSEN NIEUWE KONING IN LEUTH.

Op zaterdagmiddag 22 september vond in Leuth het jaarlijkse koningsschieten plaats. Op zaterdagmiddag om 15.00 uur vertrok een bonte stoet van functionarissen en schutters, vooraf gegaan door muziekvereniging D.E.S., bij het schuttersgebouw "De Vriendenkring" om het keizerspaar, de jeugdkoning en het koningspaar op te halen. Na deze rondgang door Leuth wist iedereen die nog thuis was dat het nu echt zo ver was. Nadat iedereen had plaats genomen op het terrein van "De Vriendenkring" trad burgemeester Wilbers aan voor het openingsschot. Bij het 91e  schot werd het laatste restant van de kop er door ere-voorzitter Jan Vink afgeschoten Daarna schoot Johan Menting na 91 schoten de rechtervleugel, en 51 schoten later schoot Gayco Hendriks de linkervleugel naar beneden. Voor het koningsschot waren er twee kandidaten, te weten Rob Tissen en Bianca Brugman. Na 156 schoten schoot Rob het laatste stuk van de romp naar beneden. Ook bij de jeugd werd geschoten, en de prijzen vielen daar bij Stefan Hubbers, Rick Bons en Bob Hoenselaar. Jeugdkoning werd Stefan Hubbers. Beide koningen zullen over twee weken, op zondag tijdens de leuthse kermis worden geïnstalleerd.

door Geert Willems (Bron: De Gelderlander)

Rob Tissen is de nieuwe koning van Leuth. Hij won van zijn vrouw.


 LEUTH – Bij het koningschieten in Leuth, afgelopen zaterdag, was één ding vanaf het begin zeker: de festi­viteiten rond de nieuwe regent van schutterij De Vriendenkring zou zich in ieder geval in de Boter­bloemstraat 9 afspelen.
Daar wonen Rob Tissen en zijn vrouw Bianca Brugman. En zij wa­ren de enige kandidaten voor het koningschap. „Natuurlijk hebben we elkaar de afgelopen weken een beetje lopen op te naaien", vertelt Rob Tissen, die de echtelijke strijd uiteindelijk na 156 schoten wist te winnen. „We gingen er allebei he­lemaal voor. Bianca wou ook graag koningin worden. Maar ik ben blij dat ik nu koning ben." En Bianca wordt vanzelf alsnog de koningin.
Voor Rob en Bianca betekent het dat zij voor het derde opeenvolgen­de jaar bij de kermis in Leuth – over twee weken – ‘op de troon' terecht komen. De vorige afleverin­gen zaten zij nog in het gevolg van vrienden van de koningen, nu zijn ze zelf de hoofdrolspelers. „ Dit jaar vonden Bianca en ik dat wij maar eens aan de beurt waren."
Een paar vrije dagen zijn nu ook niet meer genoeg, Rob denkt dat hij het beste de hele week maar va­kantie kan nemen bij zijn werkge­ver, MarcoWerkbladen in Beunin­gen. „We krijgen het nu toch veel drukker. We moeten de schutters ontvangen in de tuin en dan heb­ben we dus ook veel meer op te ruimen."
Voor de schutters wordt het bijna een thuiswedstrijd, want Rob en Bianca wonen op een steenworp afstand van de schutterstent. „Wij hoeven ook maar twee keer om te rollen om weer thuis te zijn…"