13 september 2007

Jumpen in Kekerdom voor Jantje Beton

 St. LAURENTIUSSCHOOL  jumpt mee met Nationale Jantje Beton Jump 2007. Woensdag 12 september 2007 om 12.00 uur: het nummer ‘Jump' van de Foot Soldiers schalt uit de speakers. Het schoolplein van St. Laurentiusschool in Kekerdom verandert in een jumpende menigte. Dat is omdat St. Laurentiusschool meedoet aan de Nationale Jantje Beton Jump 2007 om zo extra aandacht te vragen voor de Jantje Beton Loterij die op deze dag van start gaat.  Het is deze dag de bedoeling dat alle schoolpleinen in Nederland, net als die van St. Laurentiusschool, veranderen in een gelijktijdig jumpende menigte. Jumpen is onder kinderen in Nederland uitgegroeid tot een ware rage. Zij jumpen veelal op het schoolplein, een plek die kinderen volop speel- en jumpruimte biedt.dscf6906kekerdom Loterij . Ieder jaar organiseert Jantje Beton de Jantje Beton Loterij. Een actie waaraan jaarlijks ruim 1.100 basisscholen met veel enthousiasme deelnemen, ook de St. Laurentiusschool uit Kekerdom. Van woensdag 12 tot en met dinsdag 25 september gaan de leerlingen op pad om loten te verkopen. Voor Jantje Beton én voor de eigen school. De helft van de opbrengst van de Jantje Beton Loterij kunnen scholen namelijk direct zelf gebruiken, bijvoorbeeld aan nieuwe spelmaterialen voor in de klas of speeltoestellen voor op het schoolplein. De andere helft gaat naar Jantje Beton, die het geld besteedt aan kinderen die het extra hard nodig hebben. zie de foto's