7 september 2007

Street Event CU AROUND in Leuth

 dscf3736cuaround  Donderdagavond opende wethouder Leidy vd Aalst in  Leuth het sportieve gebeuren voor de jeugd , de Street Event CU Around op het plein bij de Kakatoe. Diverse jeugdigen, vooral uit de dorpen Leuth, Kekerdom en Beek konden daar o.a. voetbal, basketbal en tennis spelen. zie de foto's. 


 

CU! Around biedt uitdagende sporten in Leuth

De parkeerplaats van ‘De Vriendenkring' in Leuth wordt op donderdag 6 september aanstaande ingericht als spectaculaire sportlocatie. Jongeren kunnen het tegen elkaar opnemen in een speciale voetbalkooi, waarin twee tegen twee streetsoccer gespeeld wordt. Vijftig kuub zand brengt een tijdelijk strand naar de parkeerplaats, waarop beachtennis plaatsvindt. Basketball en demonstraties van lokale sportaanbieders maken het sportevenement CU! Around (spreek uit: see you around) compleet. Daarnaast zorgt een dj voor een lekker zomers sfeertje. Dit spectaculaire straatsportevenement start vanaf 18.30 uur.

 

Lokale sportaanbieders en jongerencentra Tjoeki- Tjoeki en Kakatoe worden zoveel mogelijk betrokken bij het evenement. Zo zullen zij scheidsrechters inzetten bij streetsoccer, beachtennis en basketball en helpen bij de opbouw van het evenement. Tevens is er voor de sport-verenigingen uit Leuth en Kekerdom de mogelijkheid om een demonstratie of workshop te geven. CU! Around biedt zo een uitgelezen kans om kennis te maken met verschillende sporten en verenigingen.

 

Onder de naam CU! Around organiseert de gemeente Ubbergen in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie dit straatsportevenement in Leuth. De Gelderse Sport Federatie organiseert CU!Around in meerdere Gelderse plaatsen. In Leuth wordt dit initiatief ondersteund door de gemeente Ubbergen. Jongeren in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar kunnen aan het evenement deelnemen. Om 18.30 uur beginnen de eerste wedstrijden. Inschrijven kan op de dag zelf of via http://www.cu-around.nl/. Deelname is gratis en voor de winnende teams zijn een aantal leuke prijzen te winnen!

 

Meer informatie over CU!, bezoek de website: http://www.cu-around.nl/ of bel met Larisa Lentjes, telefoonnummer: 06-239 587 96.