31 augustus 2007

Mega opdracht voor Micodo

 dscf4920 De komende tijd zal het in en rondom de loods van Micodo Transport in Ooij bol staan van de activiteiten. Micodo transporten heeft namelijk, samen met Heineken Brouwerijen Evenementen Service Nederland een mega opdracht binnengehaald voor de Wereldkampioenschappen Rugby in Frankrijk. Zij zullen de komende dagen voor 10 stadions, verdeeld over heel Frankrijk, de tapinstallaties gaan bezorgen en installeren. Deze tapinstallaties en alles wat daarmee te maken heeft zijn de afgelopen dagen met 10 trailers vanuit heel Nederland opgehaald en naar de loods in Ooij gebracht, waar alles is gesorteerd en klaargezet voor de diverse stations in Frankrijk. Het bedrijf heeft daarbij 6 campers gehuurd om het personeel, 3 ploegen van 9 man, te huisvesten, die elke dag 1 stadion zullen gaan opbouwen. Zondag is inmiddels de eerste ploeg vertrokken. zie de foto's


 

Biertjuuuuuuuuhhhh,

Transport en Bier, dat gaat toch niet samen?

Nou Micodo denkt van wel!!!!!

 

Heineken International is hoofdsponsor van het WK rugby in Frankrijk.Micodo is al jarenlang de vaste vervoerder van Heineken Brouwerijen Evenementen Service. Begonnen met één biertapje naar Monaco en één Heineken levensgroot voetbalspel naar Athene. Inmiddels verzorgen wij alle Piratenfeesten (ook wel bekend van Lukassen producties) de vierdaagse in Nijmegen, het parade circus door heel Nederland en reizen wij de meeste konvooien van de Formule 1 achterna (Heineken is sponsor van het team Spyker)  Wij vervoeren niet alleen allerhand tapinstallaties, maar plaatsen deze ook.

Voor wat betreft het WK Rugby zijn wij als enige vervoerder van Heineken overgebleven die de uitdaging aan durft te gaan om in 10 stadions in Frankrijk, namelijk in ST. Denis, Parijs, Lens, Nantes, ST Etienne, Montpellier, Marseille, Toulouse, Lyon en Bordeaux tapinstalaties te plaatsen.

Het is voor Heineken Evenementen Service Nederland de grootste operatie ooit in het buitenland en daarmee voor ons, als kleine speler in de grote transportwereld, natuurlijk de grootste opdracht ooit.

Afgelopen donderdag 30 augustus,  hebben wij ruim 500 taps met tien grote trailers her en der in Nederland opgehaald, van Maastricht tot Drachten en van Amsterdam tot Etten-Leur.

s'Middags ontstond er een ware file voor de poorten van de Bouwkamp alwaar de taps gelost moesten worden.

Ook kwamen deze zelfde middag 5 trailers uit het buitenland met allerlei kleine presentjes voor de 5ooo VIP gasten, die Heineken gedurende het hele toernooi ontvangt.

Onze (naar ons idee) grote loods leek al snel te klein, maar uiteindelijk pastte alles er in en stonden de deuren bol. Wij hebben alles gesorteerd en per stadion klaar gezet. Vanaf zaterdag zullen er tot aan woensdag elke dag trailers komen om in de Ooij de tapinstallaties te laden en naar de diverse stadions in Frankrijk te brengen.

Micodo heeft 3 ploegen van 9 man samengesteld die ieder elke dag 1 stadion zullen gaan opbouwen.

Elke morgen ontvangen de mannen van Micodo in Frankrijk  de chauffeurs die uit de Ooij komen en versjouwen de tapinstallaties en andere materialen de stadions in. De barren worden op de juiste plaatsen neergezet en schoongemaakt.

Je moet er van uitgaan dat het gemiddelde stadion in Frankrijk de omvang van de kuip uit Rotterdam hebben en dat er geen liften zijn. Je kunt je voorstellen dat dat een hele klus is.

De eerste ploeg vertrekt zondag en zal volgende week vrijdag terug komen in de Ooij. De tweede ploeg vertrekt ook zondag en zal volgende week zaterdag weer terug zijn. De derde ploeg vertrekt maandagmorgen en zal de week erop s'maandags weer terug zijn. Omdat wij niet weten hoe lang het duurt om de stadions met barren te vullen hebben wij 6 campers gehuurd en 3 personenbussen. Iedere avond zullen wij als een stel zigeuners ergens rond de stadions staan van waaruit we s'morgen met de busjes naar de stadions zullen vertrekken. Na de klus in dat stadion worden de luifels ingedraaid en zetten we koers naar het volgende stadion, en dat 10 keer.

En wanneer alle ploegen veilig thuis zijn wacht de volgende klus!

De barren moeten namelijk na het toernooi ook weer opgehaald worden !!!!!

De eerste ploeg kan na 1 week de koffers al weer pakken dus.

 

Heino

Micodo Transport

http://www.micodo.nl/