30 augustus 2007

Eenden mishandeld en gedood

 In en rond het Eendengat in Ooij (dit is de vijver tussen de Pr.Bernhardstraat en de Pr. Beatrixstraat) worden de laatste tijd zeer regelmatig dode jonge eenden aangetroffen. Alleen vandaag al lagen er 4 dode jonge eendjes rond en in de vijver, waarvan er één  een stok in de keel had, welke er kennelijk met kracht ingeduwd is. Het is natuurlijk niet duidelijk of deze stok er voor of na de dood van de jonge Bergeend ingestoken is, maar het geeft toch te denken. Een inwoner van Ooij, die zich het lot heeft aangetrokken van de talrijke jonge dode dieren en die ook steeds de dode dieren opruimt, sprak van een laffe daad. De dode eenden zijn niet het slachtoffer geworden van prooidieren, omdat er geen uiterlijke sporen van het aanvreten worden aangetroffen. De laatste weken zijn er weer tientallen jonge Bergeenden geboren. zie de foto's  dscf4027dl