17 juli 2007

Tractor ramt veestal in Kekerdom

 dscf8303  Dinsdagmiddag rukten diverse hulpdiensten uit naar Kekerdom, omdat daar een tractor een muur van een veestal geramd had, waardoor een deel van de stal was ingestort. Ter plekke bleek het gelukkig alleen om materiele schade te gaan. De bestuurder van de tractor had de bak voor zijn tractor hoog laten staan, waardoor de bak in aanraking kwam met de betonnen balk boven de ingang. Daardoor stortte een deel van de schuur in. Omdat het dak van de schuur uit asbestplaten bestond, moest  eerst het asbest op een speciale manier verwijderd worden. zie de foto's


KEKERDOM – Een negentienjarige tractorbestuurder uit Millingen heeft gistermiddag, even na een uur, een grote ravage aangericht bij een veehouder aan de Botse­straat in Kekerdom. De hulp was in de koeienschuur aan het werk en wilde met de trac­tor naar buiten. Hij had echter niet in de gaten dat de vork nog hoog stond. Hij ramde de voorge­vel van de schuur. De ingemetsel­de betonnen balk kwam daarbij net voor de tractor terecht.
De jonge bestuurder bleef bij het ongeval ongedeerd. Er was op dat moment niemand anders in de schuur. Drie kalfjes en vijf koeien zijn ook niet door puin geraakt. De betonnen balk heeft de voeder­silo, die bij de schuur stond, kapot geslagen. Omdat de schuur na het ongeval op instorten stond, werd de directe omgeving voor de zeker­heid afgezet. Een bedrijf uit Millin­gen heeft vervolgens de rest van de gevel neergehaald.
De eigenaar van de schuur is op va­kantie. De schade is naar schatting ruim honderdduizend euro.
(Bron: De Gelderlander)