5 juni 2007

Open Dag vliegveld Weeze

 Sedert kort heeft Ryanair het vliegveld Weeze, vlak over de grens in Duitsland, als haar thuisbasis uitgezocht en dat was afgelopen weekend reden voor een feestje. Er werd een grote reismarkt georganiseerd, alsmede een groot familiefeest. Al vroeg ontsonden er files bij de diverse toegangswegen en vele bezoekers kwamen uit onze omgeving. Door Ryanair werden al 140.000 tickets voor de komende maanden verkocht. De mensen stonden in de rij om bij de tijdelijke balie hun tickets te bespreken. zie de foto's  dscf9571

door Chris van Alem  (Bron: De Gelderlander)

 WEEZE – Ryanair heeft een vliegen­de start gemaakt met zijn nieuwe thuisbasisWeeze. Voor de komen­de drie maanden zijn al 140.000 tickets verkocht, voor september, oktober en november al 30.000. Dat is boven verwachting, zei de woordvoerster van Ryanair giste­ren bij de officiële ingebruikname van de thuishaven op AirportWee­ze. Daar staan nu permanent twee Boeings gestationeerd, die teza­men op tien Europese bestemmin­gen vliegen.
In oktober komen daar nog eens twee Boeings bij en gaat het aantal bestemmingen naar achttien. Vóór volgend voorjaar komen daar op­nieuw twee toestellen bij, zodat de thuisbasis uiteindelijk uit zes vlieg­tuigen bestaat. Het aantal passa­giers dat via Weeze reist, groeit daardoor tot circa twee miljoen per jaar. Circa 40 procent komt uit Nederland.
De thuisbasis levert werkgelegen­heid op. Per vliegtuig gaat het om veertig arbeidsplaatsen bij Ryanair. Overigens gaat het in bijna alle ge­vallen om Nederlands en Duits Ryanair-personeel dat op eigen ver­zoek van een andere standplaats in Europa naar Airport Weeze wordt overgeplaatst.
De ingebruikname van de thuisba­sis ging afgelopen weekeinde ge­paard met een grote reismarkt op de luchthaven, die meer dan tien­duizend bezoekers uit Nederland en Duitsland trok.