15 april 2007

Opnieuw weerrecord

Opnieuw was er zaterdag in De Bilt een weerrecord. Nog nooit was er in Nederland zo vroeg een zomerse dag boven de 25 graden. In De Bilt werd zaterdag zelfs een temperatuur van 27,6 graden gemeten. Ook in ons gebied was het warm en vele mensen namen de gelegenheid te baat om er op uit trekken, zoals deze fietsers, die even een rustplekje langs de Waal gevonden hadden. Maar ook de rest van de dagen was het heet. Zowerd er bij het weerstation in kekerdom op maandag 16 april , om 16.00 uur, 32,6 graden celcius gemeten. Een absoluut record. zie ook Weerstation Kekerdom  dscf0148


DE BILT – Het warmterecord is zondag in De Bilt verbroken. De warmste dag van april overtrof het vorige record van 27,8 graden op 21 april 1968. Het KNMI nam een temperatuur van boven de 28 graden waar. De kans bestaat dat de temperatuur lokaal boven de 30 graden uitkomt. En dat gebeurde op maandag 16 april met 32,6 graden in Kekerdom. 

De vroegste tropische dag van het KNMI staat genoteerd op 5 mei 1916. De thermometer gaf toen aan dat het in De Bilt 30,1 graden was. Landelijk zijn er hogere temperaturen gemeten op 21 april 1968. In de plaatsen Gemert en Venlo was het op die dag 32,2 graden.