7 maart 2007

Regionale gedichtenwedstrijd

 Dinsdagavond vond in de foyer van het Kulturhus te Beek de prijsuitreiking plaats van de regionale gedichtenwedstrijd bibliotheken Rijk van Nijmegen 2007. Hierbij ging de 1e prijs naar Anthonie Vingerhoeds uit Molenhoek, de 2e prijs naar dhr. W. Tas uit Overasselt en de 3e prijs naar Franklin Thomas uit Nijmegen. De gedichten werden door een vakjury beoordeelt, waarvan burgemeester Paul Wilbers de voorzitter was. Zij kregen hun prijs uit handen van Paul Wilbers. De publieksprijs was voor Marike Dirkx. Na afloop was er nog even tijd voor een plaatje van alle mensen, die hun gedicht hebben voorgedragen. Alleen de 1e prijswinnaar ontbreekt op de groepsfoto. Hij moest het openbaar vervoer nog halen. zie de foto's

dscf9644dl

 

Anthonie Vingerhoeds winnaar gedichtenwedstrijd Rijk van Nijmegen

Dinsdagavond 6 maart is de winnaar bekendgemaakt van de gedichtenwedstrijd van de bibliotheken in het Rijk van Nijmegen.  Alle 17 genomineerde dichters mochten hun gedicht voorlezen in het Kulturhus in Beek-Ubbergen waarna de jury zich ging beraden over de beste gedichten. De jury bestond uit de burgemeester van Ubbergen , Paul Wilbers, bibliotheekbestuurslid Fred Tittse uit Ooij en kunstenares Annemarie Perquin uit Beek.. Alle juryleden hebben veel met poezie en zijn zeer serieus aan de slag gegaan met het beoordelen van de gedichten.

De eerste prijs was voor Anthonie Vingerhoeds uit Molenhoek voor zijn gedicht Visioen.

Hij ontving uit handen van juryvoorzitter Paul Wilbers een prachtig keramiek van  Thea van Kessel uit Nijmegen. De tweede prijs ging naar dhr. W. Tas uit Overasselt voor zijn gedicht Artefact.Het gedicht het Feest van Franklin Thomas uit Nijmegen  kreeg de derde prijs.

Een eervolle vermelding was er voor het gedicht Dierenleed van Marike Dirkx uit Nijmegen. Alle genomineerde en de drie prijswinnende gedichten zijn nog te lezen in de bibliotheek.