9 februari 2007

Alcoholcontrole

 Bij een korte alcoholcontrole nabij de Rotonde in Persingen hebben twee politiemensen van de Regiopolitie Gelderland-Zuid, team Groesbeek, vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur 50 blaastesten uitgevoerd. Hierbij bleek, dat niemand van de gecontroleerde automobilisten teveel gedronken had. Een goede score!  dscf9685

 

Chauffeurs alcoholvrij  (Bron: de Gelderlander)
Weinig bonnen bij politiecontrole op alcohol regio Nijmegen.

RIJK VAN NIJMEGEN – Bij verschillen­de alcoholcontroles zijn afgelopen weekeinde relatief weinig automo­bilisten betrapt op het rijden on­der invloed.
Bij het dorp Persingen begonnen de controles vrijdagavond. Vijftig bestuurders bleken op de Thorn­sestraat alcoholvrij te rijden. Op de kruising Elsenpas/ Wilhelmina­laan in Beuningen moesten 110 be­stuurders een blaastest doen. Ook hier waren alle automobilisten ‘clean'. In de nacht van vrijdag op zaterdag dirigeerde de politie 25 be­stuurders naar de kant op de Grift­dijk- Noord in Lent. Er vielen geen bekeuringen voor alcoholgebruik.
Uiteindelijk gingen bij een grote controle in Nijmegen toch nog en­kele automobilisten voor de bijl. Op de kruising Dennenstraat met de Graafseweg deden dertig agen­ten mee aan een controle. 1871 blaastests werden afgenomen. Achttien bestuurders hadden te veel alcohol op. Twee keer werd het rijbewijs ingevorderd. Een keer gebeurde dat omdat een automobi­­list wilde blazen noch een bloed­test ondergaan.

dscf9674dl